Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί: Αμφισβητούν και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα!

Αποθρασύνθηκαν οι Αλβανοί: Αμφισβητούν και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα!
Την περασμένη εβδομάδα το αλβανικό υπουργείο εξωτερικών απέστειλε ρηματική διακοίνωση με την οποία απαιτούσε την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες. Με το διάβημα αυτό οι Αλβανοί αμφισβήτησαν ευθέως τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας.
Το νέο στην υπόθεση αυτή είναι ότι με το έγγραφο αυτό, η αλβανική πλευρά ζήτησε να λάβει και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο. Ουσιαστικά, η Αλβανία θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.
Η Αλβανία εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει ένα ύπουλο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο Μπερίσα μάλιστα, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε φτάσει στο σημείο να δηλώσει ότι τα σύνορα της Αλβανίας φτάνουν μέχρι την Πρέβεζα!
Όπως έχουμε επισημάνει, σύμμαχος της Αλβανίας και υποκινητής σε αυτό το σχέδιο αμφισβήτησης θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων είναι η Τουρκία. Το νέο στοιχείο που εντείνει τις υποψίες, ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας, είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων.
Αλβανία και Τουρκία λοιπόν βρίσκονται σε κοινή γραμμή έναντι της χώρας μας και η κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά» είναι σε άλλο κόσμο, με πρωτοστάτη τον υπουργό εξωτερικών Κοτζιά να χορεύει ανέμελα και να τραγουδάει αγκαζέ με τον Τούρκο Υπ.Εξ.
Σχετική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
ΘΕΜΑ: «Νέες αλυτρωτικές βλέψεις της Αλβανίας»
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής  τα Τίρανα την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο. Το  στοιχείο που δημιουργεί υποψίες ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας, με την πιθανότητα να έχει υποκινήσει παρασκηνιακά την αντίδραση της Αλβανίας,  είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1) Θα παραστεί μετά ταύτα ο Υπουργός Εξωτερικών στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που διοργανώνεται στα Τίρανα στις 22/5;
2) Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Τίρανα στις 26/5 για τη Σύνοδο Κορυφής της SEECP. Ισχύει η πληροφορία και αν ναι, πώς θα δικαιολογηθεί πολιτικά η παρουσία του ενόψει της εχθρικής στάσης που πρόσφατα εξεδήλωσε η Αλβανία;
3) Με ποιον τρόπο πρόκειται να αντιδράσει επίσημα η Ελλάδα; Θα γνωστοποιήσει τις  απαράδεκτες διεκδικήσεις στα διεθνή fora της δυστυχώς συμμάχου της χώρας μας στο ΝΑΤΟ Αλβανίας;
Αθήνα, 19/05/2015
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: