Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Oι "Ποταμίσιοι": Τάσσονται υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και ζητούν ελεύθερη χρήση χασίς!!!


Να που οι «Ποταμίσιοι» εκδηλώνονται και τάσσονται υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και της απελευθέρωσης στην χρήση του χασίς!
Όπως προέκυψε από ένα ιδιότυπο εσωτερικό «δημοψήφισμα» που έγινε μεταξύ των 466 συνέδρων που πήραν μέρος στο συνέδριο που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Λαύριο οι «Ποταμίσιοι» μοιράζονται κοινές θέσεις και αξίες για τα περισσότερα ζητήματα και τάσσονται, για παράδειγμα, σε ποσοστό 79%, υπέρ της αποποινικοποίηση της κάνναβης, υπάρχουν, όμως, και ορισμένα θέματα τα οποία τους διχάζουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 83% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης του πολιτικού γάμου και του συμφώνου συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια, ανεξαρτήτως φύλου, υιοθετώντας ουσιαστικά το αίτημα για να μπορούν να «ενώνονται» (και) τα ομόφυλα ζευγάρια. Ωστόσο, το σώμα των συνέδρων διχάστηκε στην προοπτική αναγνώρισης δικαιώματος υιοθεσίας παιδιού σε όλα τα ζευγάρια, δηλαδή και στα ομόφυλα. Η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ σε ποσοστό 48%, αλλά εξίσου ισχυρή ήταν και η μειοψηφία με 46%.
Εξάλλου, στο ερώτημα αν πρέπει να γίνει δεκτή η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπήρξε διχασμός των συνέδρων του «Ποταμιού» με το 54% να εκφράζει τη διαφωνία του και το 42% να δηλώσει σύμφωνο σε μια τέτοια εξέλιξη. Πάντως, το 72% πιστεύει η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει moratorium με την Τουρκία για τις πτήσεις πάνω από το Αιγαίο.
Σε σχέση με το Κυπριακό, το 76%  πιστεύει ότι πρέπει να υποστηριχθεί η νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία του ΟΗΕ, ενώ ακόμη υψηλότερο είναι το ποσοστό όσων ζητούν έναν συμβιβασμό με τα Σκόπια για την ονομασία της γειτονικής χώρας. Ειδικότερα, το 86% των «Ποταμίσιων»  συμφωνεί –έναντι του 11% που διαφωνεί- ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να υιοθετήσει μια σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία αλλά και θα την διακρίνει από την ελληνική Μακεδονία.
Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζει το γεγονός ότι το 62% συμφωνεί με το ενδεχόμενο να συμμετέχουν έλληνες στρατιώτες (κληρωτοί) σε ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, έναντι του 30% που έχει αντίθετη άποψη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: