Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Αδίστακτη εφαρμογή του μνημονίου στην Υγεία των πολιτών - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο των ρυθμίσεων για την ψυχική υγεία.
Ο Συναγωνιστής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως πολιτική εξόντωσης των ψυχικά πασχόντων. Τα ψυχιατρικά νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται και υποβιβάζονται σε τμήματα. Ίσως μετέπειτα καταργηθούν εντελώς και προσαρτηθούν στα νοσοκομεία. Οι ψυχικά ασθενείς δεν μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου. Πλήττεται η ψυχική υγεία των ασθενών των νοσοκομείων και υποβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους ψυχικά πάσχοντες.
Το εν λόγω νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο σε μείωση δημοσίων κλινών για τη νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών και στην άνθηση του ιδιωτικού τομέα με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των στεγαστικών δομών -ξενώνων, οικοτροφείων κ.ο.κ.- μέσω της πρόβλεψης να δέχονται πλέον ασθενείς χωρίς προηγούμενη ασυλία, όπως ίσχυε.
Μιλάμε για ένα στυγνό και προμελετημένο έγκλημα με την αδίστακτη εφαρμογή πολιτικών μνημονίου, που οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κοινωνική απόρριψη και εξοστρακισμό των ψυχικά ασθενών, στοχευμένη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και αντικατάστασή τους από δήθεν μη κερδοσκοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι και έχουν να πληρώσουν.
Η Χρυσή Αυγή έχει καταρτίσει ένα άρτιο πρόγραμμα αντιμετώπισης για τους χρόνια ψυχικά ασθενείς. Προτείνει την αναδιάρθρωση κλινικών, ώστε να μπορούν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα περίθαλψης στους πάσχοντες από χρόνια ψυχικά νοσήματα, θεσμοθέτηση της συμμετοχής στα διοικητικά συμβούλια χρόνιων και ψυχικά πασχόντων από εκπροσώπους της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: