Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

«Άδειασμα» Κομισιόν σε Σαμαρά και Βενιζέλο - Η τρόικα θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο δριμύτερη

«Άδειασμα» Κομισιόν σε Σαμαρά και Βενιζέλο - Η τρόικα θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο δριμύτερη
Το ένα ψέμα φέρνει τ’ άλλο, κατά την συνήθη τακτική της κυβέρνησης. Παρότι το επικοινωνιακό της επιτελείο επινόησε την δήθεν εκδίωξη της τρόικας από την Αθήνα, επενδύοντας μάλιστα σ’ αυτό το πλαστό γεγονός και μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική.
Την ίδια ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος παρουσίαζε τον Σαμαρά ως εμπνευστή της «εκτός συνόρων αξιολόγησης σε ανώτερο επίπεδο» και ο Βενιζέλος επιδιδόταν σε θριαμβευτικές δηλώσεις του τύπου «τέλος η τρόικα και τα μνημόνια», ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέφερε την συγκυβέρνηση στην σκληρή πραγματικότητα, σημειώνοντας με διευκρινιστική του δήλωση ότι η συνάντηση του Παρισιού θα είναι «προπαρασκευαστική» και η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό χαστούκι στα μούτρα των υπεύθυνων-ανεύθυνων της κυβέρνησης του Μνημονίου. Η ανακοίνωση των Βρυξελλών συμπίπτει χρονικά και με την έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Οι προβλέψεις αυτής της έκθεσης είναι καταστροφικές, καθώς αφήνει ανοιχτό το θέμα για τρίτη δανειακή σύμβαση και αντίστοιχο νέο Μνημόνιο.
Η έκθεση, η εκτίμηση της τρόικας για «προπαρασκευαστική συνάντηση» στο Παρίσι και τόσα άλλα αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της ανεύθυνης, αδιέξοδης και απαράδεκτης για την Πατρίδα και τον Λαό στρατηγικής της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Με τα όσα συμβαίνουν αποδεικνύεται και πάλι εντελώς κατάπτυστη η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ, ότι αν υπακούσουμε ρητά στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων και εφαρμόσουμε πιστά τα όσα μας προστάζουν, τότε η Χώρα θα επιστρέψει στην ομαλότητα και στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.
Η φτηνή και (φαιδρή) λογική της κυβέρνησης, ότι θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο μόνο με την πλήρη εφαρμογή του, αποδεικνύεται μπούμερανγκ και μας θυμίζει το σκηνικό της κινούμενης άμμου: όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτήν τόσο περισσότερο βουλιάζεις… Το συμπέρασμα το οποίο βγαίνει είναι ότι οι ενέργειες του Σαμαρά, του «εταίρου πλήρους ευθύνης» Βενιζέλου και των υπολοίπων συνεταίρων-συνενόχων δεν έχουν σκοπό να ελαφρύνουν την δυσχερή θέση της Χώρας μας, αλλά να την επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο.
Λειτουργούν όχι απλώς ως ανίκανοι διαχειριστές μιας εξουσίας που έλαβαν λέγοντας τεράστια ψέματα στον Ελληνικό Λαό, αλλά ως συνειδητοί εντολοδόχοι των ξένων δυνάμεων κατοχής, που θέλουν να ξεζουμίσουν κάθε ζωτική ικμάδα του Τόπου.
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: