Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ξαναχτύπησε ο τουρκολάγνος Μπουτάρης: “Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη”

Ξαναχτύπησε ο τουρκολάγνος Μπουτάρης: “Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη”
Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο «λαοφιλής» Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια συνάντησής του με τον φίλο του, υπουργό υγείας της Τουρκίας.
Σας παραθέτουμε την είδηση όπως μεταδόθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ: Μπουτάρης: «Ντροπή που δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη»
Σε εκδήλωση μαζί με τον υπουργό υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν τη σχέση της πόλης με την Τουρκία. Συγκεκριμένα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ τους, ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι ντροπή που δεν υπάρχει κάποιο ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη, ενώ αργότερα πρόσθεσε πως είναι στις προθέσεις του να γίνουν μουσεία ισλαμικής τέχνης το Αλατζά Ιμαρέτ και το Γενί Τζαμί.
Έπειτα πρόσθεσε πως «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, ενώ οι Ευρωπαίοι είναι συνεταίροι μας», ενώ σε αντίθεση με τον μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος υποστήριξε την ίδρυση τμήματος ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ. Από τη μεριά του, ο Τούρκος υπουργός κάλεσε τους Έλληνες γιατρούς να πάνε στην Τουρκία για να κάνουν την ειδικότητά τους και να επανδρώσουν τα τούρκικα νοσοκομεία.
Επίσης έκανε επίσημη πρόσκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και να γνωρίσει τον πρωθυπουργό και να φάνε μαζί στον Βόσπορο. Πριν από αυτό ωστόσο, έκανε μια μικρή παρατήρηση στον δήμαρχο χαριτολογώντας, λέγοντας του πως μυρίζει έντονα τσιγάρο!
Προτείνουμε στον τουρκολάγνο Δήμαρχο να πολιτογραφηθεί τούρκος υπήκοος και να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος σε κάποια πόλη της Τουρκίας (ναι, εκεί στα βάθη της Ασίας, όχι κάπου εδώ κοντά), και να κάνει ανάλογες προτάσεις περί ελληνοτουρκικής φιλίας, ανέγερσης χριστιανικών ναών και ίδρυσης τμήματος χριστιανικών σπουδών σε κάποιο πανεπιστήμιο της γείτονος. Να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Στην εκεί παραμονή του και στην περίπτωση (που απευχόμαστε) που έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, του προτείνουμε να επισκεφθεί κάποιο νοσοκομείο της Τουρκίας. Σίγουρα θα του φερθούν με το γάντι. 
Πηγή: xathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: