Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Επείγουσα έρευνα για το ψευδές «Πόθεν Έσχες» του Αθανασίου απαίτησε η Χρυσή Αυγή - Μούγκα από το αντισυνταγματικό τόξο

Επείγουσα έρευνα για το ψευδές «Πόθεν Έσχες» του Αθανασίου απαίτησε η Χρυσή Αυγή - Μούγκα από το αντισυνταγματικό τόξο
Σχεδόν δεκαπέντε ημέρες πέρασαν απ’ όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας καταγγελία σε βάρος του Υπουργού Δικαιοσύνης για ψευδές πόθεν έσχες, για υπέρογκα κέρδη από επενδύσεις σε μετοχές φούσκες, για δωράκια που δεχόταν από επιχειρηματίες τους οποίους έβγαζε «λάδι» στα δικαστήρια και γενικότερα για παράνομο πλουτισμό χάρη στον οποίο απέκτησε πολλά και πανάκριβα ακίνητα (οικόπεδα, διαμερίσματα, αγροτεμάχια) σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και 281 τ.μ. σε πολυτελή διώροφη οικοδομή στα Μελίσσια Αττικής τα οποία απέκρυψε απ’ τη δήλωσή του.
Τα ΜΜΕ της διαπλοκής ασχολήθηκαν ελάχιστα με την είδηση και τελικά την έθαψαν. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι ο Συναγωνιστής Κασιδιάρης ανέδειξε το θέμα σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή.
Επίσης, κανένας από τους αρμόδιους παράγοντες (Δικαιοσύνη, Ανεξάρτητες Αρχές, Επιτροπή της Βουλής για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών) δεν ξεκίνησε τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων. Περιττό να επισημανθεί ότι την ίδια αδιαφορία επέδειξαν και τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου που υποτίθεται ότι κόπτονται για τη διαφάνεια της πολιτικής ζωής της χώρας.
Ως εκ τούτου ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, αφού περίμενε εύλογο χρονικό διάστημα μήπως ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, ανέλαβε την πρωτοβουλία και απαίτησε από τον Πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής Γεώργιο Καλαντζή να διατάξει επείγουσα έρευνα της δήλωσης Πόθεν Έσχες του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Ακολουθεί η αίτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος.
ΠΡΟΣ:
Γεώργιο Καλαντζή, Β' Αντιπρόεδρο της Βουλής,
Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων
Κύριε Πρόεδρε,
Την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Hot Doc στοιχεία για ανακριβές Πόθεν Έσχες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. Ανέμενα επί αρκετές ημέρες την αντίδρασή σας θεωρώντας δεδομένο ότι θα ζητήσετε την έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.
Εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από την Επιτροπή του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002 (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Υποψηφίων Βουλευτών), σκοπός της οποίας σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Νόμου 4065/2012 είναι ο επανέλεγχος ή και ο αρχικός έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών (κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012 Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Υποβάλω την παρούσα με την οποία αιτούμαι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου σε σχέση με τα καταγγελλόμενα και να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν σε αυτή.
Επισυνάπτω αντίγραφο του επίμαχου δημοσιεύματος.
Αθήνα, 15/07/2014
Μετά τιμής,
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄Αθηνών
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: