Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΚΤΙΖΟΥΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ … ΑΦΟΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΖΩΑ

20140322-133806.jpgΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Άλλο ένα χαρακτηριστικό περιστατικό της «αμοιβαιότητας» που διακρίνεται μεταξύ της χώρας μας, όπου οι διάφοροι τουρκολάγνοι δήμαρχοι ετοιμάζονται να την γεμίσουν μιναρέδες και της Τουρκίας στον σεβασμό των ιερών ναών, αναδεικνύει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Sabah, σε ένα αποκλειστικό της δημοσίευμα στις 12 Φεβρουαρίου. Όπως αναφέρεται στο πραγματικά σοκαριστικό αυτό δημοσίευμα, ο περίφημος και ιστορικός ναός της Παναγίας, στην πόλη της Καισάρειας, στην αγιωτόκο Καππαδοκία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Melikgazi και στην οδό Germir Μahallesi, μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία έχει καταντήσει κυριολεκτικά χώρος… αφόδευσης των ζώων που τα πηγαίνουν εκεί οι διάφοροι ασυνείδητοι για να τα στεγάσουν στον χώρο της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα μέσα στον ιερό χώρο της εκκλησίας της Παναγίας έχουν βρει στέγη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά εκτός των άλλων και διάφοροι αδέσποτοι σκύλοι, γάτες, κότες και κάθε άλλο οικιακό και αδέσποτο ζώο που μετέτρεψε τον ναό σε τόπο αφόδευσης, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα. Η άθλια αυτή κατάσταση επιβεβαιώθηκε και από ένα Τούρκο κτηνοτρόφο, τον Mehmet Gözütok, ο οποίος όπως ομολόγησε, χρησιμοποιεί εδώ και τρεις μήνες το κτίσμα του ιερού ναού για να στεγάσει και τα δικά του ζώα. Το γεγονός καταγγέλθηκε στις τοπικές πολιτιστικές αρχές και ζητήθηκε αμέσως να προχωρήσουν σε μέτρα προστασίας και ανακαίνισης του ιερού ναού της Παναγίας. Το πρώτο μέτρο, όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, θα είναι να απομακρύνουν αμέσως τα ζώα που στεγάζονται μέσα στον ναό και στη συνέχεια να καθαριστεί ο τόπος που έχει βρωμίσει εδώ και μήνες για να παραδοθεί σε ειδικά συνεργεία ανακίνησης και συντήρησης. Το εντυπωσιακό είναι πως η εκκλησία αυτή της Παναγίας συνδέεται με πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο του κινηματογράφου και της διεθνής επικαιρότητας, καθώς οι οικογένειες τους κατάγονται από το ίδιο αυτό μέρος, δηλαδή από την περιοχή του Germir Μahallesi όπου βρίσκεται και ο ναός. Όπως αναφέρει και η τουρκική εφημερίδα, από το μέρος αυτό κατάγεται ο πολύ γνωστός Ελληνοαμερικανικός σκηνοθέτης, Ηλίας Καζάν, που έγινε πασίγνωστος διεθνώς από την κινηματογραφική του επιτυχία, «Αμέρικα Αμέρικα». Η ταινία αυτή εξιστορεί τις περιπέτειες ενός νεαρού ελληνορθόδοξου από την Μικρά Ασία στις αρχές του εικοστού αιώνα που καταδιωκόμενος από τους Τούρκους κατάφερε να φύγει και να πάει στην Αμερική. Εκεί εργάστηκε πολύ σκληρά και έγινε πλούσιος καταφέρνοντας στη συνέχεια να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια μαζί του στην Αμερική. Από το ίδιο μέρος κατάγεται, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα και η πολύ γνώστη Αρμενοαμερικανίδα ηθοποιός και μανεκέν, Kim Kardashian. Για όλα αυτά, όπως τονίζει και η τουρκική εφημερίδα, είναι ντροπή να παρουσιάζει η εκκλησία αυτή μια τέτοια εικόνα.
Πέραν τούτων, γεγονός είναι πως για άλλη μια φορά βλέπουμε με ποιον άθλιο τρόπο αντιμετωπίζουν οι γείτονες και «σύμμαχοι» μας Τούρκοι κάποιες ιστορικές εκκλησιές της Μικράς Ασίας, όπως αυτή της Παναγίας στην περιοχή της Καισάρειας, την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα υπουργοί της κατοχικής μας κυβέρνησης δηλώνουν πως είναι υπερήφανοι που θα κτιστεί ένα μεγάλο τέμενος μέσα στην Αθήνα όπου οι μουσουλμάνοι ήδη αριθμούν με επίσημα στοιχεία περί τις 700.000 και ήδη λειτουργούν άτυπα περί τα 100 τζαμιά σε πολλές περιοχές της ελληνικής πρωτεύουσας.ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: