Σε μία φόρμουλα, προκειμένου να διασκεδάσουν τις αρνητικές, επικοινωνιακά, εντυπώσεις, αλλά και τις εσωκομματικές αντιδράσεις, κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από μία μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αντικείμενο το αν θα πρέπει να συναινέσουν στην άρση της βουλευτικής ασυλίας των 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Η πλειοψηφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τάχθηκε «υπέρ» της άρσης της ασυλίας των 9 βουλευτών της Χ.Α. με το σκεπτικό ότι «πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου», ενώ ενδεικτικό του προβληματισμού ήταν το γεγονός ότι στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση σχετικά με τους κοινοβουλευτικούς και νομικούς χειρισμούς είχαν κληθεί να μετάσχουν και να διατυπώσουν τη γνώμη τους και έγκριτοι νομικοί.
Αντίθετοι Γλέζος, Κωνσταντοπούλου, Μητρόπουλος
Ωστόσο από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αντίθετες απόψεις με πιο ηχηρή αυτή του ΠΑΣΟΚογενή βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου, η διατυπώθηκε μέσω ενός ενημερωτικού υπό τη μορφή εισηγήσεως.
Ο γνωστός εργατολόγος όπως δήλωσε στο iefimerida.gr: «είμαι αντίθετος στο να συναινέσουμε στα κατασταλτικά και διοικητικά αυτά μέτρα, διότι έτσι ενισχύουμε τη Χρυσή Αυγή. Είμαι κάθετα και απόλυτα αντίθετος. Μόνο βλάβη μπορεί να μας προκαλέσει».
Σημειωτέον δε, ότι ο κ. Μητρόπουλος είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την άρση χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής.
Με την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής διαφώνησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ήταν παρούσα στην πολύωρη συνεδρίαση και διατύπωσε την άποψη ότι το κατηγορητήριο που αφορά στους 9 βουλευτές δεν είναι "αρκούντως πειστικό" και να εξεταστεί κάθε περίπτωση από τους εννέα βουλευτές της Χρυσής Αυγής ξεχωριστά. Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου όπως και η Σοφία Σακοράφα είχαν αποχωρήσει από την ψηφοφορία για την άρση χρηματοδότησης του κόμματος του κ. Μιχαλολιάκου, ενώ στη σημερινή συνεδρίαση αντίθετος ήταν και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στην συνεδρίαση διατυπώθηκε και ο έντονος προβληματισμός για το αν υπάρχει "πολιτική μεθόδευση" από την πλευρά της κυβέρνησης σε ότι αφορά την άρση της ασυλίας των βουλευτών ώστε "να μειωθεί δραστικά ο αριθμός του συνόλου των βουλευτών και να ψηφίζονται με μεγαλύτερη ευκολία τα μνημονιακά νομοσχέδια". Αντίθετος και ο Μ. Γλέζος καθώς είχε καταψηφίσει για τους ίδιους λόγους και την άρση της κομματικής επιδότησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κ.Ο. την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου