Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«Ανεξάρτητη» δημοσιογραφία: Ο Παπαχελάς στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ;


Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ σχετικά με τις σκέψεις και τις προτάσεις που κάνει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανθρώπους για να συμμετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Το ρεπορτάζ φιλοξενείται στην σαμαρική ιστοσελίδα που συντάσσεται στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, ως εκ τούτου, είναι πραγματικά εκ των έσω πληροφόρηση. Διαβάζουμε λοιπόν ότι «σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο κ. Παπαχελάς δέχθηκε πρόταση στο ανώτατο επίπεδο για να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.», ενώ «σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετική πρόταση δέχθηκε και η δημοσιογράφος του Mega κ. Σπυράκη.».
Το ρεπορτάζ συνεχίζει κάνοντας λόγο και για άλλες προτάσεις προς δημοσιογράφους. Το ερώτημα που προκύπτει αβασάνιστα είναι το εξής. Έως τώρα ξέραμε για την εξάρτηση της δικαστικής  εξουσίας από την εκτελεστική, όπως αυτό ομολογήθηκε από τον Υπουργό Αθανασίου για τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα προς την προϊσταμένη των ανακριτών το βράδυ που διενεργούταν η ανάκριση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Ξέραμε επίσης για την εξάρτηση της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική, όπως αυτό συμβαίνει στον καιρό του μνημονίου, μέσω της περιβόητης «κομματικής πειθαρχίας».  Διαβάζουμε τώρα για την αλληλεξάρτηση της εκτελεστικής εξουσίας με την 4η εξουσία που είναι η δημοσιογραφική.
Η διάκριση των εξουσιών είναι θεμελιώδης αρχή του κράτους δικαίου. Ο λόγος της θεωρητικής της ύπαρξης είναι διότι σε περίπτωση μη διάκρισης των εξουσιών, η δημοκρατία παύει να είναι δημοκρατία και διολισθαίνει σε απολυταρχικές μορφές καθεστώτων. Στην παρούσα φάση αποδεικνύεται λοιπόν ότι η εν Ελλάδι δημοκρατία έχει καταντήσει όντως χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, αφού όλες οι εξουσίες εξαρτώνται από αυτά τα δύο ανδρείκελα των διεθνών τοκογλύφων. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: