Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σάρωσαν οι εθνικιστές στην Γαλλία! 10 δήμους κέρδισε το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!


1121918Εθνικιστικός άνεμος στην Γαλλία με το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν να θριαμβεύει και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος Φλοριάν Φιλιπό, το κόμμα πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία του.
Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, το Εθνικό Μέτωπο κατέβασε συμμετείχε στο 7% της επικράτειας με υποψήφιους και κατάφερε να εκλέξει τουλάχιστον 10 δημάρχους και 1500 δημοτικούς συμβούλους σαρώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Σε πόλεις, όπως Κενπέρ, Σεν Ετιέν, Ανζέ (Μεν-ε-Λουάρ), Ρουμπέ, Ρέϊμς (Μαρν), Μπελφόρ ,Περπινιάν, Αβινιόν και Φορμπάχ οι υποψήφιοι FN ήρθαν πρώτοι σε ποσοστά, ενώ στην πόλη Ενέν – Μπομόν ο γενικός γραμματέας του FN, Στηβ Μπριουά απέσπασε ήδη από τον πρώτο γύρο την απόλυτη πλειοψηφία. Είναι η πρώτη φορά που το ακροδεξιό κόμμα κερδίζει τη δημαρχία σε μια πόλη άνω των 10.000 κατοίκων.
H κυβέρνηση Ολάντ αναμένεται να οδηγηθεί σε ανασχηματισμό μετά τα βαρύτατα πλήγματα από το Εθνικό Μέτωπο και σύμφωνα με την Liberation, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η τιμωρία των Γάλλων για την πολιτική Ολάντ. Ζημιωμένη βγήκε και η αριστερά ενώ μόνο ως ήττα μπορεί να χαρακτηρισθεί το αποτέλεσμα της άκρας αριστεράς.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: