Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ” ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ!!!

Το σήμα της Χριστιανικής Αντίστασης

Ένας ακόμα αποκεφαλισμός-άγρια καρατόμηση- χριστιανού έρχεται να προστεθεί στη μακροσκελή λίστα των σεκταριστικών εγκλημάτων στη Συρία.Χθες αναρτήθηκε σε φιλοτζιχαντιστική σελίδα fb, βίντεο όπου νεαρός πισθάγκονα δεμένος και στα γόνατα εκβιάζεται να προφέρει την shahada ( μουσουλμανική ομολογία πίστης)...
Ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε και τότε αποφάσισαν να τον αποκεφαλίσουν με την κατηγορία του “απίστου”. Επειδή έχουν δοθεί σαφείς εντολές  προς τους τζιχαντιστές να μην εκθέτουν το θρησκευτικό χαρακτήρα του πολέμου στη Συρία, κατέβασαν γρήγορα το βίντεο από τη σελίδα  fb. Πανεπιστημιακός από την Ισπανία που επιθυμεί την ανωνυμία του, είδε όλο το βίντεο πριν καταργηθεί και διέσωσε την κάτωθι φωτογραφία . Το κασκέτο με τη σημαία της Συρίας δίπλα στην μαρτυρική κεφαλή…
1939861_221685104705678_507115066_n (1)
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Αποκεφαλισμοί,απαγωγές, δολοφονίες, εκτοπισμοί, βασανιστήρια, βιασμοί, καταστροφές ναών, σταυρών,κειμηλείων,φόρος υποτέλειας,σαριακού τύπου απαγορεύσεις….Καταπιεσμένοι στην ίδια τους τη χώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι χριστιανοί της Συρίας.Τακφιριστές αντάρτες θέλουν να επιβάλουν τους νόμους τους και να εξαφανίσουν κάθε ίχνος χριστιανικού πολιτισμού που διατηρήθηκε στη Συρία για αιώνες. Η έννοια της ελευθερίας δεν υφίσταται.
Εναπομείναντες χριστιανοί επέλεξαν να ενταχθούν στην πολιτοφυλακή εθνικής άμυνας αλλά υπό την καθοδήγηση ενός δικού τους οργάνου, την «Χριστιανική Αντίσταση » προσδίδοντας μια χριστιανική μαρτυρία στον αγώνα τους, τιμώντας τους νεκρούς τους.
Νέοι που σπούδαζαν ή εργάζονταν μέσα στη δίνη του εγκληματικότερου πολέμου, κατέφυγαν στα όπλα και συγκρούστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους Τζιχαντιστές ειδικά στις αρχέγονες χριστιανικές περιοχές της Σαιντνάγια, Δαμασκού, στη Ζάρα , Μααλούλα, Κοιλάδα των χριστιανών αλλά και σε κάθε χωριό που υπάρχει χριστιανικός πληθυσμός.
Η οργάνωση Χριστιανική Αντίσταση που αποτελείται κατά πλειοψηφία από ελληνορθοδόξους, επίσημα έχει δημιουργηθεί εδώ και λίγους μήνες. Θα συστρατευθεί με τις αντίστοιχες ομάδες εθελοντών που πρόσφατα ίδρυσαν οι συρορθόδοξοι χριστιανοί : «συριακή στρατιωτική αντίσταση » και « στρατιωτικό συμβούλιο ασσυρίων » οι οποίες δραστηροποιούνται στην προστασία των δικών τους περιοχών ιερών μνημείων. Παράλληλα, υπάρχουν οι εθνοτικές μονάδες όπως « προστασία του κουρδικού λαού » ή αυτές των αρμενίων, δρούζων κτλ.
Η Χριστιανική Αντίσταση έχει υιοθετήσει ως σήμα ένα παραπλήσιο logo με αυτό της Χεζμπολλά που δρα στη Συρία ανακουφίζοντας τους χριστιανούς. Με αυτήν την επιλογή που βεβαίως φέρει ως διακριτικό το Σταυρό, φιλοδοξούν να τονίσουν την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά τους.
Τα μέλη της χριστιανικής αντίστασης υποστηρίζονται από τον συριακό στρατό, και έχουν εκπαιδευθεί.
Το λιβανέζικο ειδησεογραφικό Alhadathnews (10/03/14) παραθέτει και την άποψη του ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Khoury, επικεφαλή του Κόμματος της Ανατολής για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σχηματισμού, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι το κόμμα του συμμετέχει ενεργά.Το Alhadathnews  συγκεκριμένα αναφέρει ότι :
“O κ. Khoury δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των πληροφοριών που τον συνδέουν αλλά και δεν τις  αρνήθηκε ουσιαστικά . ..O κ  Khoury  δικαιολόγησε το σχηματισμό αυτής της ένοπλης ομάδας…. Δήλωσε ότι υπάρχει σαφής ανάγκη για το χριστιανισμό της Συρίας και της Μ.Ανατολής  να υπερασπισθεί τη γη του και την ύπαρξή του. Οι χριστιανοί απειλούνται από διάφορες τακφιριστικές οργανώσεις και όχι μόνο από την ΙSIS …. Οι χριστιανοί αυτο-οργανώνονται για την υπεράσπιση της γης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς τους αλλά και των  ιερών  τους. Σ΄ αυτήν την εποχή οι συνθήκες επιβάλλουν έναν χριστιανικό ενεργό ρόλο… Η δε δημιουργία της Χριστιανικής Αντίστασης, ήταν αυθόρμητη, οι άνθρωποι είχαν την αίσθηση ότι θα πεθάνουν μόνο και μόνο επειδή είναι χριστιανοί, ασχέτως αν είναι άοπλοι ή ειρηνικοί. Τώρα πια φέρουν όπλα προκειμένου να προστατεύσουν τα παιδιά τους και τις συζύγους τους και τα ιερά τους.”
1982328_673144352742876_1447779208_n
O ελληνορθόδοξος πολιτικός του Λιβάνου Δημήτρης Khoury
O ελληνορθόδοξος πολιτικός του Λιβάνου Δημήτρης Khoury


                                 
“Ο αρχηγός του κόμματος της Ανατολής ούτε  αρνείται ούτε  επιβεβαιώνει τη συμμετοχή των οπαδών και υποστηρικτών του κινήματός του στις μάχες στη Συρία:…. Χριστιανοί στη Συρία είναι εκατομμύρια πολίτες, και αυτό σημαίνει ότι είναι η ραχοκοκκαλιά των Χριστιανών της Ανατολής.Αν αυτοί χαθούν αυτό θα σημάνει το τέλος της χριστιανικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή… Τώρα αν κάποιοι δικοί μας κινήθηκαν προς ανατολάς , τι να κάνουμε;….Δεν υπάρχει  άμεση εντολή από την ηγεσία του κόμματός μας, αλλά ορισμένοι οπαδοί μας έχουν αποφασίσει να πάρουν τα όπλα…Δεν μπορώ να τους σταματήσω ούτε  να τους πω , προσφέρετε το κεφάλι σας  και αφήστε τα παιδιά σας να σφαγούν… Οι χριστιανοί στο Λίβανο, τη Συρία, την Ιορδανία και την Παλαιστίνη είναι ένα σώμα, και δεν είναι απομονωμένοι οι μεν από τους δε. Το ζήτημα των Χριστιανών της Ανατολής είναι ενιαίο και όταν χτυπιούνται οι Χριστιανοί στη Συρία  πονάει  και ο Λίβανος όπως  εξίσου επώδυνο είναι όταν χριστιανοί χτυπιούνται  στην Τρίπολη ή στη Βηρυτό”.
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: