Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κουκούτσης: Στοχευμένη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης μίλησε στην επίκαιρη επερώτηση σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην ψυχική υγεία.
Ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το μνημόνιο προωθεί την κατάργηση των τεσσάρων μεγάλων ψυχιατρικών νοσοκομείων της χώρας, η οποία περιγράφεται και στο δεκαετές πρόγραμμα δράσεων ψυχικής υγείας «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», αλλά και στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Επιτρόπου Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης Λάσλο Άντορ και του τέως Υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου.
Το δεκαετές πρόγραμμα «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολιτικής δημιουργίας ερειπίων, αφού προτάσσει ως λύση στις δύσκολες εποχές που ζούμε τη νοσηλεία ψυχικά πασχόντων σε παθολογικές κλινικές και τη μεταφορά των ψυχιατρικών κλινικών σε γενικά νοσοκομεία. Ανοίγεται, έτσι, ο δρόμος στη μείωση δημόσιων κλινών για τη νοσηλεία ψυχιατρικών ασθενών και στην άνθηση του ιδιωτικού τομέα, με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών των στεγαστικών δομών μέσω της πρόβλεψης να δέχονται πλέον ασθενείς χωρίς προηγούμενη νοσηλεία, όπως ίσχυε.
Τέλος, ο Δ. Κουκούτσης επισήμανε ότι γίνεται αντιληπτό πως μιλάμε για ένα στυγνό και προμελετημένο έγκλημα με την αδίστακτη εφαρμογή πολιτικών μνημονίου που οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην κοινωνική απόρριψη και στον εξοστρακισμό των ψυχικά ασθενών, στοχευμένη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και αντικατάσταση τους από δήθεν Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις όπου πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι είναι ασφαλισμένοι και έχουν να πληρώσουν.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: