Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ "ΤΟΥΡΚΟΥΣ" ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ "ΜΗΤΡΙΚΗ" ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ...!!!


ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!

Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης της αντιπολίτευσης, στην Ελλάδα, προτρέπει τους Τούρκους να έχουν εκπαίδευση στη μητρική τους γλώσσα.

Σύμφωνα με το Dunya Bulteni:

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα είναι δικαίωμα για την τουρκική μειονότητας στη χώρα.

Η ηγέτης του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που αποκάλεσε διαχωρισμό σε βάρος των μειονοτήτων, κατά την προεκλογική περιοδεία του στην πόλη της Ξάνθης, όπου κατοικεί μεγάλος αριθμός τουρκόφωνων της μουσουλμανικής μειονότητας.

Είπε, ότι οι μειονότητες, θα πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίηση και δεσμεύθηκε να διευκολύνει τη συμμετοχή τους εάν το κόμμα του έρθει πρώτο στις τοπικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Ο Τσίπρας επισκέφθηκε, επίσης, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, δύο άλλες μεγάλες σε τουρκικό πληθυσμό πόλεις στην βόρειοανατολική Ελλάδα.

Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα για δεκαετίες είναι θέμα διαμάχης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: