Είναι λίγο-πολύ γνωστά τα περί του περίεργου «θανάτου» του εθνικού κυβερνήτου Ι. Μεταξά, ο οποίος συνέβη την χρονική στιγμή που αναμφισβήτητα υπήρχε σε εξέλιξη γερμανική πρωτοβουλία για τερματισμό του ελληνο-ιταλικού πολέμου που ήταν προς το συμφέρον όλων. Η Γερμανία θα απέφευγε την μετέπειτα εμπλοκή της στην Ελλάδα και θα έθετε σε εφαρμογή νωρίτερα τα σχέδιά της κατά του μπολσεβικισμού, γεγονός που πιθανότατα θα άλλαζε την πορεία του πολέμου. Για την Ιταλία θα τελείωνε ο εξευτελισμός που υπέστη από τον ένδοξο ελληνικό στρατό. Στην Ελλάδα θα έμενε η δόξα, η ιστορική νίκη αλλά και η μαρτυρική Βόρειος Ήπειρος που είχε απελευθερωθεί από τον στρατό μας. Η πατρίδα μας θα απέφευγε την γερμανική εισβολή, την κατοχή αλλά και τα μετέπειτα τραγικά γεγονότα, τα δεκεμβριανά και τον συμμοριτοπόλεμο, χαρακτηριστική είναι η δηλώσεις του αειμνήστου εξολοθρευτή του ΚΚΕ, του Κ. Μανιαδάκη: «Εάν ο κυβερνήτης πήγαινε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο στην 3η θέση θα ζούσε».
Ένοχοι της δολοφονίας του Ι. Μεταξά είναι, σύμφωνα με το παλιό αστυνομικό ρητό περί του ωφελουμένου από την πράξη, η… κουνιστή αυτοκρατορία της Λόντρας. Οι πρόστυχοι Άγγλοι έπαιξαν βέβαια τον βρώμικο ρόλο τους και στην συνέχεια κατά την περίοδο της κατοχής με τον αποκλεισμό που έφερε πείνα και θάνατο, με τους άναντρους βομβαρδισμούς του Πειραιώς, αλλά και με την παροχή αβέρτα όπλων και χρυσών λιρών στους Εαμοβουλγάρους εθνοπροδότες για να δημιουργήσουν συνθήκες εμφυλίου πολέμου. Όλοι ξέρουμε ότι ο στόχος τους επετεύχθη.
Φτάνοντας στο 1955 έχουμε την έναρξη του επικού αγώνος της ΕΟΚΑ στην Κύπρο κατά της αγγλικής αποικιοκρατικής τυραννίας. Στο τιμόνι της πατρίδος ήταν ο στρατάρχης της νίκης του ’40 ο Αλέξανδρος Παπάγος, πανίσχυρος πρωθυπουργός με τεράστια πλειοψηφία. Ξαφνικά… όλως περιέργως ο στρατάρχης πεθαίνει. Για κοιτάτε κάτι συμπτώσεις!
Ο στρατάρχης λόγω της εθνικής πολιτικής του στο Κυπριακό συγκρούστηκε έντονα με τον τότε υπουργό εξωτερικών και μετέπειτα πρωθυπουργό της Αγγλίας, τον… σερ (να σου πετύχει) Άντονι Ήντεν. Αποκαλύπτεται επίσης ότι ο άνθρωπος που είχε αναλάβει τον ρόλο της υπονόμευσης του Παπάγου και της διασπάσεως του «Ελληνικού Συναγερμού» ήταν ο ταξίαρχος Χομπς, βετεράνος αρχιπράκτορας της Ιντέλιτζεντ Σέρβις. Ο Χομπς πλεύρισε τον ισχυρό τότε υπουργό Συντονισμού Σπ. Μαρκεζίνη προσπαθώντας να τον πείσει να κινηθεί αυτόνομα. Ποια όμως ήταν η μυστηριώδης «ασθένεια» του Παπάγου που έστειλε τον Παπάγο στον τάφο; Κανένας Έλληνας ή ξένος γιατρός δεν βρήκε ποτέ από τι πέθανε ο Παπάγος!
Οι μετέπειτα εξελίξεις: Πρωθυπουργοποίηση του τότε άσημου υπουργού Δημ. Έργων, Καραμανλή, του… κουφού «εθνάρχη», νεκροθάφτη της Κύπρου, αντί για τον Στ. Στεφανόπουλο που ήταν ο φυσικός διάδοχος του Παπάγου στον Συναγερμό αλλά και τόσων άλλων σημαντικών πολιτικών της εποχής. Η συνέχεια γνωστή: Οι προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, η οριστική ταφόπλακα της Ενώσεως και επειδή όποιος μια φορά προδίδει, πάντα προδίδει, το 1974 επανέλαβε την προδοσία του βρίσκοντας πως «η Κύπρος κείται μακράν». Η ιστορική αλήθεια αργεί, βέβαια να ‘ρθει, αλλά κάποτε θα ‘ρθει και θα κρίνει ζώντες και νεκρούς.
http://antistasi.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου