Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Έχει βάση το ντοκουμέντο για τον Γρηγόρη Λαμπράκη



Το σύνολο του εν Ελλάδι μαρξιστικού Τύπου έπαθε σοκ με την αποκάλυψη των ντοκουμέντων από την νεότητα του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου ο μετέπειτα συνεργαζόμενος βουλευτής της ΕΔΑ φαίνεται να χαιρετούσε "φασιστικά" και υπέγραφε κάρτα το 1936 με τον χαιρετισμό "Heil Hitler".


Οι παρωπίδες των μπολσεβίκων τους εμποδίζουν να δεχτούν μια ιστορική αλήθεια, πως τότε στην Ελλάδα αυτός ήταν ο χαιρετισμός του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου και πως είναι λογικό ο Γρηγόρης Λαμπράκης ως μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936 να υπογράψει μια κάρτα με την προσφώνηση της εποχής.


Παραθέτουμε το σχόλιο της εφημερίδας "Δημοκρατία" που βάζει τα ιστορικά γεγονότα στην σωστή τους βάση: "Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο η Χρυσή Αυγή με όσα ισχυρίζεται για τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το παρελθόν του. Ξέρω όμως το εξής: Στο Μουσείο του Δήμου Μαραθώνα στην Ανατολική Αττική, που δημιουργήθηκε επί Δημαρχίας Σπύρου Ζαγάρη, εκτίθενται προσωπικά αντικείμενα του βουλευτή της ΕΔΑ και ορισμένα χειρόγραφά του. Σε ένα από αυτά, μου λένε, ο Λαμπράκης εμφανίζεται να λαμβάνει την απόφαση να πολιτευθεί με την Αριστερά απογοητευμένος από τη στάση της Ένωσης Κέντρου και της ΕΡΕ, στις οποίες αποτάθηκε αρχικώς για να τον περιλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Λέγεται ότι τα δύο κόμματα, και της Δεξιάς, αλλά και του Κέντρου, ζήτησαν χρήματα από τον γιατρό προκειμένου να περιλάβουν στα ψηφοδέλτιά τους και, επειδή εκείνος αρνήθηκε, απογοητευμένος στράφηκε προς την ΕΔΑ. Δεν ήταν δηλαδή αριστερός εξαρχής. Τώρα, αν υπάρχουν και άλλες δυσάρεστες μνήμες από την εποχή εκείνη, ουδείς το ξέρει. Στο Μουσείο του Δήμου Μαραθώνα υπάρχει πάντως φωτογραφία της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα του 1936, η οποία στο κάτω μέρος της φέρει αυθεντική υπογραφή του Φύρερ..."

xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια: