Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Όταν ο Τσίπρας πόζαρε και υμνούσε τον Μάο

Όταν ο Τσίπρας πόζαρε και υμνούσε τον Μάο
Τα διάφορα καθεστωτικά φερέφωνα προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν πιο υπάκουα σκυλάκια στα αφεντικά τους "σκαλίζουν" διάφορα κείμενα και άρθρα από παλαιότερα τεύχη διαφόρων εντύπων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, απομονώνουν ότι τους βολεύει και αρχίζουν τις γνωστές βαρύγδουπες "αναλύσεις" για το πόσο κακό, επικίνδυνο και απάνθρωπο είναι το Κίνημά μας. Είναι οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν αδιάφορα τους συνεχιζόμενους ύμνους του ΚΚΕ προς τον αρχιεγκληματία Στάλιν ή δέχονται χωρίς την παραμικρή ένσταση τις φθηνές δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Ζίζεκ αστειευόταν όταν μιλούσε για την ανάγκη εγκλεισμού στα Γκούλαγκ όσων δεν ψηφίζουν το συγκεκριμένο μόρφωμα και γι’ αυτό ο Τσίπρας χειροκροτούσε.
Όλοι αυτοί οι φαιδροί τύποι οι οποίοι "ανακαλύπτουν" αποσπάσματα κειμένων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από το 1980 (τα οποία αντιστοιχούν χρονικά σε κάτι παραπάνω από μια ανθρώπινη γενιά) κάνουν «γαργάρα με ταβανόπροκες» για πολύ πιο πρόσφατα κείμενα και απόψεις. Ο "ανθρωπιστής" Τσίπρας, λοιπόν, δίνοντας συνέντευξη στο περιοδικό ‘‘schooligans’’, τον Απρίλιο του 2008 εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον μεγάλο… δημοκράτη Μάο Τσε Τουνγκ και ακολούθησε ο εξής διάλογος με το περιοδικό:
«Τσίπρας: Η σκέψη πίσω από την πολιτιστική επανάσταση του Μάο είναι ότι πρέπει συνεχώς να αμφισβητούμε τις δομές και την νομενκλατούρα, ακόμα και όταν είμαστε μέσα στην «επαναστατική» διαδικασία. Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη.
Schooligans: Μα αυτό είναι αστείο! Δηλαδή ο Μάο στη θεωρία ενθάρρυνε την αμφισβήτηση και στην πράξη επέβαλε τη λογοκρισία;
Τσίπρας: Είναι πολύ αντιφατικό, το ξέρω. Ο Μάο εκτιμούσε ότι αυτό που κάνει είναι ένα βήμα προς τη σοσιαλιστική κοινωνία. Και πίστευε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αλλά, ο σκοπός του, η πρόθεσή του ήταν καλή.
Schooligans: Απ’ αυτή την καλή πρόθεση πέθαναν 38 εκατομμύρια άνθρωποι! Περισσότεροι απ’ όσους σκότωσε και ο Χίτλερ!
Τσίπρας: Ε, τώρα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Χίτλερ με τον Μάο! Μπορεί τα κομμουνιστικά καθεστώτα να είχαν αυτό το τεράστιο έλλειμμα ελευθερίας, αλλά τουλάχιστον είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο.
Schooligans: Αυτό λίγο ενδιαφέρει τον άνθρωπο που πεθαίνει…
Τσίπρας: Όχι, δεν είναι έτσι. Και τέλος πάντων δεν είχαν ούτε κρεματόρια ούτε φούρνους με Εβραίους…
Schooligans: Νεκρούς, πάντως, είχαν περισσότερους!
Τσίπρας: Καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχτούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε».
Η συνέντευξη αυτή συνοδευόταν και με σχετική φωτογραφία όπου ένα οργισμένο πιτσιρίκι κρατούσε δεμένο με σχοινιά τον Τσίπρα, ο οποίος είχε ένα ύφος που παραπέμπει μάλλον σε μειωμένης ευφυίας άνθρωπο… Γυρνώντας στα λεγόμενα του Mr Alexis βλέπουμε ότι δίχως ίχνος ντροπής χαρακτηρίζει την πολιτιστική επανάσταση του Μάο ως «μια σημαντική σκέψη», ότι « η πρόθεσή του ήταν καλή», ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα «είχαν στο κέντρο της σκέψης τους τον άνθρωπο». Τέτοιες αθλιότητες ξεστόμισε το πλουσιόπαιδο των Βορείων Προαστίων για τον αιμοσταγή σφαγέα που ξεκλήρισε δεκάδες εκατομμύρια Κινέζων με τα παρανοϊκά κομμουνιστικά πειράματά του. Το "καλύτερο", όμως, το κρατά για το τέλος, όταν απαντώντας στην επισήμανση των συντακτών του περιοδικού ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα είχαν περισσότερους νεκρούς από την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, αυτός μ’ ένα "αναθεωρητικό" στυλ λέει ότι «καταρχάς, αυτοί οι αριθμοί αμφισβητούνται. Μένει να αποδειχτούν ιστορικά και τότε να το ξανασυζητήσουμε».
Σοβαρά Mr Alexis; Από ποιους αμφισβητούνται; Από τίποτα γραφικούς αριστεριστές, όπως η ΚΟΕ που έχει μαζέψει το συνονθύλευμα στο οποίο προεδρεύεις; Και αφού αποδειχθούν ιστορικά, τι μπορείς να συζητήσεις, μετά, πάνω σ’ αυτό το ζήτημα; Για ποιο λόγο, μήπως, έκανε τα εγκλήματά του; Ο τόσο "ανοιχτός" σε τέτοια θέματα Mr Alexis δεν θα είχε την ίδια άποψη περί «αμφισβητήσιμων αριθμών», «ιστορικής απόδειξης» και «ανάγκης συζητήσεως» αν το όλο θέμα αφορούσε τους εβραίους και την μεταχείρισή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Α, όλα κι όλα. Μπορείς να υπερασπίζεσαι τον Μάο, να ισχυρίζεσαι ότι όχι μόνο δεν υπήρξε γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά αντιθέτως οι Πόντιοι σφαγίασαν τους τούρκους (όπως υποστηρίζει ο Νάσος Θεοδωρίδης του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να παρεκκλίνεις, έστω κατ’ ελάχιστον, από την καθιερωμένη άποψη για το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Αυτό το ανιστόρητο, μεγαλωμένο στα πούπουλα καλόπαιδο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας αμετανόητος μπολσεβίκος, ο οποίος θεωρεί ως "στραγάλια" τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων του κόκκινου τρόμου. Ο προσκυνών τους αμερικάνους, ο άνθρωπος των κεφαλαιοκρατών, ο υμνητής εγκληματιών όπως ο Μάο δεν έχει κανένα ιδεολογικό, πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να κρίνει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Όπως, φυσικά, δεν έχουν επίσης κανένα δικαίωμα να κρίνουν τα κείμενα και τις απόψεις μας (ακόμη κι αν αυτά έχουν γραφτεί 30 χρόνια πριν) όλοι αυτοί οι σαλταδόροι της δημοσιογραφικής ψευτιάς, οι οποίοι έχουν επιλεκτική μνήμη γύρω από τι είναι "καλή" και "κακή" άποψη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: