Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


Ψηφιακό «δώρο» στον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Πέρσι νεκρός, φέτος γαμπρός» δήλωσε πρόσφατα, αλλά ξέχασε να προσθέσει και τη λέξη «ψηφιακός». Το ΕΣΡ με την 241/20.05.2013 απόφασή του δίνει τη δυνατότητα στο ΑΡΤ TV -το παλιό Τηλεάστυ του προέδρου του ΛΑΟΣ να εκπέμψει και ...


ψηφιακά στο νομό Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση σε όσα σημεία της Ελλάδας έχει κέντρα εκπομπής.

To Telecity εξέπεμπε τοπικά στην Αθήνα, με άδεια του ΕΣΡ την εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και…………
αίφνης επειδή ισχυρίστηκε πως είναι εθνικής εμβέλειας, και εξέπεμπε σήμα στη Θεσσαλονίκη, γίνεται πλέον ψηφιακός σε όλη την Ελλάδα, με τη «σφραγίδα» της Ανεξάρτητης Αρχής.

Υπέρ της απόφασης ψήφισε η αντιπρόεδρος, Λίνα Αλεξίου και τα μέλη, Εύη Δεμίρη, Γιώργος Στεφανάκης και Αρης Σταθάκης, και κατά ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης, και τα μέλη, Γιάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Αποστολάς.

Είναι μια απόφαση που δεν στηρίζεται σε κάποια διάταξη νόμου, αλλά σε ερμηνεία που κάνει το ΕΣΡ και επιτρέπει στον κ. Καρατζαφέρη, να μεταφέρει, χωρίς κόπο, το κανάλι του σε όλη την Ελλάδα, ενώ επίσημα η κυβέρνηση δεν χορηγεί καμία άδεια, διατηρώντας την αγορά κλειστή.

Πολλοί μάλιστα σχολιάζουν ότι το ψηφιακό δώρο» των συχνοτήτων που συνιστούν περιουσία του ελληνικού δημοσίου, σχετίζεται με την συζητούμενη επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στο «γαλάζιο ρετιρέ».
http://mikromeseos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: