Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Nέα άνοδος του Λαϊκού Συνδέσμου - Ανέβηκε σε δημοτικότητα και ο Ν.Μιχαλολιάκος!!




Δέκα τοις εκατό αύξησαν την ισχύ τους οι "σκληροί της δεξιάς" μέσα σε ένα μήνα μόλις, όπως καταγράφει το Βαρόμετρο Απριλίου της εταιρίας Public Issue. Συγκεκριμένα αύξησαν την δύναμή τους από το 10 στο 11% σε μία χρονική στιγμή που οι πάντες τους επιτίθενται με σφοδρότητα και έχουν καταντήσει "ο σάκκος του μποξ" για τα συστημικά ΜΜΕ.


Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν η μόνη που δεν έδινε τον Λαϊκό Σύνδεσμο πάνω από 10% όπως άλλες εταιρείες. Κατά τα λοιπά η ίδια εικόμα με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά μία μονάδα (28,5%) έναντι (27,5%) στην πρόθεση ψήφου.

Ακολουθεί αρκετά πίσω από την Χρυσή Αυγή το ΠΑΣΟΚ με 8%. ενώ ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ισοβαθμούν με 6,5% και το ΚΚΕ παίρνει 5,5%. Σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Μαρτίου η ΝΔ διατηρεί τα ποσοστά της, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει πτώση 2%, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 0,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πέφτουν κατά 1,5%, η Χρυσή Αυγή όπως προναφέραμε αυξάνει τη δύναμή της κατά 1% και το ΚΚΕ διατηρεί τα ποσοστά του. Αν προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα αποτελέσματα η Χρυσή Αυγή κατά κύριο λόγο και η ΝΔ κατά δεύτερο λόγο εισπράττουν από την φθορά των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 45% (41% το Μάρτιο) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει 43% (44% το Μάρτιο). Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43%, δεύτερος ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν Πάνος Καμμένος και Αλέκα Παπαρήγα με 27%, πέμπτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24% και έκτος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 15%.

Σημειώνεται ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, εμφανίζουν απώλειες σε σχέση με την έρευνα του Μαρτίου. Και αν σκεφθεί κανείς την πολεμική που δέχεται ο ηγέτης του Λαϊκού Συνδέσμου, το 15% είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 41%, ο Αλέξης Τσίπρας 26% και ο... κανένας 31%. Όσο για το ποιο χαρακτηρίζουν οι πολίτες ως το σημαντικότερο πρόβλημα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν ανεργία και οικονομία με 50% και ακολουθούν κατά σειρά η λειτουργία κυβέρνησης –πολιτικού - κομματικού συστήματος, τα εισοδήματα και η υγεία – ασφάλιση - κοινωνικό κράτος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: