Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή βάζει τέλος στην εργασιακή ομηρία των καθαριστριών!!



Η Χρυσή Αυγή έχει πολλές φορές τονίσει πως η τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί επί της ουσίας τον εκτελεστικό βραχίονα των αποφάσεων των δανειστών μας και μοναδικό της μέλημα είναι η ικανοποίηση των τοκογλυφικών τους απαιτήσεων.
Σταθερά προσηλωμένη στις μνημονιακές δεσμεύσεις, η κυβέρνηση Σαμαρά επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία-αν όχι εχθρότητα-προς τις τάξεις του εργαζόμενου Λαού, αντιμετωπίζοντας τον Έλληνα πολίτη αποκλειστικά σαν μία πηγή άντλησης πόρων προκειμένου να καλύψει τις τρύπες που τόσο η ίδια όσο και οι προηγούμενες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει.
Στο πλαίσιο αυτό δεν μας έκανε καμία απολύτως εντύπωση η στάση της πολιτείας απέναντι σε εκατοντάδες καθαρίστριες των Δ.Ο.Υ. και των Κτηματικών Υπηρεσιών της χώρας, οι οποίες απασχολούνταν για πολλά χρόνια με συμβάσεις τετράωρης απασχόλησης και αμειβόμενες με το ιλιγγιώδες ποσό των… 325 ευρώ μηνιαίως! Είτε θεωρώντας την τύχη των γυναικών αυτών και των οικογενειών τους δευτερεύουσας σημασίας είτε ακολουθώντας την τακτική «όλα τα σφάζω-όλα τα μαχαιρώνω», η κυβέρνηση «πάγωσε» την ανανέωση των συμβάσεών τους από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Μάλιστα, σε μία επίδειξη προκλητικά ειρωνικής διάθεσης, ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε στις γυναίκες αυτές-ηλικίας άνω των 50 ετών οι περισσότερες-τη δημιουργία επαγγελματικής εταιρίας με σκοπό τη διεκδίκηση της ανάληψης των σχετικών εργολαβιών στους διαγωνισμούς του Υπουργείου!
Η Χρυσή Αυγή, πιστή στις κοινωνικές της Ιδέες και συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις για Αγώνα μέσα και έξω από τη βουλή, έγινε δέκτης των προβλημάτων τους και υποσχέθηκε να δείξει έμπρακτα την συμπαράσταση του Κινήματος στο πρόσωπό τους με την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι Συναγωνιστές Γερμενής, Παναγιώταρος και Γρέγος κατέθεσαν από κοινού στις 19/04 την υπ' αριθμόν 473 τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων». Η τροπολογία προβλέπει ρητά ότι είναι νόμιμες οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί και θα συναφθούν μέχρι και 31-12-2013 για το προσωπικό καθαριότητας των κτιρίων των Δ.Ο.Υ. και των Κτηματικών Υπηρεσιών, καθώς επίσης και οι σχετικές δαπάνες για παρασχεθείσες μέχρι την ημερομηνία αυτή υπηρεσίες.
Η κυβέρνηση, χάρη στην ανάδειξη του ζητήματος από τη Χρυσή Αυγή και μπροστά στο φάσμα της απόλυτης κατακραυγής για την εξώθηση στην πλήρη ανέχεια εκατοντάδων αδύναμων συμπολιτών μας,αναγκάστηκε να ενσωματώσει αυτούσια την τροπολογία της Χρυσής Αυγής σε Υπουργική τροπολογία, κάνοντάς την έτσι επί της ουσίας δεκτή.
Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η αποτελεσματικότητα της κοινοβουλευτικής δράσης του Λαϊκού Συνδέσμου, αλλά και η ανάγκη συστράτευσης των Ελλήνων εργαζομένων στο πλευρό του. Τόσο για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων του όσο και για τη θεμελίωση του Λαϊκού Κράτους των Ελλήνων!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: