Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ


MANOLADA
Τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας είναι σε όλους γνωστά. Σε κάποιους όμως, η όλη κατάσταση ήταν γνωστή εδώ και χρόνια. Δε μιλάμε βέβαια για τον απλό κόσμο, αλλά για τη στρατιά των κάθε λογής «αρμοδίων», καθώς επίσης και των «ευαίσθητων» περί τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, που τώρα, κατόπιν εορτής, δηλώνουν τάχα έκπληκτοι και με περισσή υποκρισία εκφράζουν τάχα τον αποτροπιασμό τους.
Σε όλους ήταν γνωστό πως χιλιάδες λαθρομετανάστες δούλευαν –ασφαλώς αδήλωτοι και ανασφάλιστοι, δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς- στα φραουλοχώραφα της περιοχής. Και στα κόμματα, και στους τοπικούς φορείς, και στο υπουργείο Εργασίας, και στα σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα του συνδικαλισταριού, και στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, παντού! Τώρα, λοιπόν, ανακάλυψαν οι κάθε λογής υποκριτές τα «σύγχρονα σκλαβοπάζαρα», τις «άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας», το «δουλεμπόριο» κ.τ.λ.; Τώρα θυμήθηκαν οι μεν (κουκουέδες, συνασπισμένοι, συνδικαλισταριό κ.λπ.) να ζητούν ευθύνες και οι δε (υπουργοί Εργασίας και ΠΡΟ-ΠΟ) να ανακοινώνουν ελέγχους της Αστυνομίας και της Επιθεώρησης Εργασίας; Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί!
Η ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
Ποια είναι η θέση των εθνικιστών για τα γνωστά γεγονότα της Νέας Μανωλάδας; Θέση μας είναι πως η λαθρομετανάστευση –εκτός όλων των άλλων δυσμενών συνεπειών της, σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο- φέρνει αναπόφευκτα και την εκμετάλλευση. Ένας, λοιπόν, από τους λόγους που οι εθνικιστές είναι κατά της λαθρομετανάστευσης, είναι η πλήρης απέχθειά για την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που είναι η πεμπτουσία του καπιταλιστικού («φιλελεύθερου») συστήματος. Αντίθετα, όλοι αυτοί που παριστάνουν τους «ανεκτικούς», τους «πολυπολιτισμικούς» και τους «αντιρατσιστές», στην πραγματικότητα είναι οι ηθικοί αυτουργοί της εκμετάλλευσης! Να φύγουν, λοιπόν, από τον τόπο μας όλοι οι λαθρομετανάστες, γιατί μας παίρνουν τις δουλειές, αλλά και για να μη γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από τους επιτήδειους. Να πάνε πίσω στις πατρίδες τους για να ζουν αξιοπρεπώς!
Ιδού και η σχετική ανακοίνωση της Τ.Ο. Πύργου της Χρυσής Αυγής:
«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν στη Βουπρασία και θέλοντας να προλάβει στημένους δημοσιογραφικούς ισχυρισμούς περί συμμετοχής μελών της στο συγκεκριμένο γεγονός, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Καταδικάζει επίσης όσους προσλαμβάνουν αλλοδαπούς και στερούν εργασία από ελληνικές οικογένειες, ιδιαίτερα σε καιρούς που η ελληνική κοινωνία αιμορραγεί οικονομικά και σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε σημείο εξαθλίωσης. Οι Έλληνες της περιοχής είναι θύματα αυτής της υπόθεσης που αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο «πολυπολιτισμός» είναι ένα αδιέξοδο».
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Τ.Ο. ΠΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: