Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Η υποκρισία για τα γεγονότα στην Μανωλάδα συνεχίζεται


Η υποκρισία για τα γεγονότα στην Μανωλάδα συνεχίζεται
Με αφορμή τα γνωστά απαράδεκτα γεγονότα στην Μανωλάδα όλες οι εκφάνσεις του καθεστωτικού Τύπου βγήκαν προκειμένου «να αλλάξουν τα φώτα» σε κάθε έννοια αλήθειας, εντιμότητας και αντικειμενικής ενημέρωσης. Από τα συστημικά κόμματα μέχρι τις εφημερίδες, τα τηλεοπτικά κανάλια, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τους διαδικτυακούς δίαυλους ‘‘ενημέρωσης’’, καθένας είχε να πει και κάτι. Από επιδερμικές καταγγελίες μέχρι γελοιογραφίες (όντως γελοίες) και παραληρήματα τύπου Χαρδαβέλλα όλοι εμπλέκουν, άμεσα ή έμμεσα, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι φανερό ότι, κρίνοντας προφανώς από το δικό τους επίπεδο, περνούν για ηλίθιο τον Ελληνικό Λαό.
Τι δουλειά μπορεί να έχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα, τα οποία περιλαμβάνουν πυροβολισμούς, ‘‘μαύρη’’ εργασία σε αλλοδαπούς και μη πληρωμή μεροκάματων; Πήραμε μια ξεκάθαρη θέση, εκπορευόμενη από την Ιδεολογική μας συνέπεια και την αντίστοιχη Πολιτική στάση, ότι είμαστε σαφέστατα αρνητικοί σε τέτοιου είδους θλιβερά φαινόμενα, χωρίς όμως να ξεχνούμε ότι η ρίζα του κακού βρίσκεται στην εδώ παρουσία των λαθρομεταναστών τους οποίους εκμεταλλεύονται (κακώς, κάκιστα) κάποιοι, προκειμένου να βγάλουν παραπάνω χρήματα.
Όσο για την εμετική σύνδεση, που προσπαθούν να κάνουν κάποιοι, του όλου θέματος με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, παραθέτουμε χωρίς κανένα άλλο σχόλιο εκ μέρους μας, το παρακάτω απόσπασμα από την ‘‘Καθημερινή’’ της Παρασκευής: «Η αντιμετώπιση του φαινομένου στη Νέα Μανωλάδα με όρους αποκλειστικά ‘‘ξενοφοβίας’’ και ‘‘ρατσισμού’’ είναι η εύκολη, ανώδυνη προσέγγιση ώστε οι πολλοί να συνεχίσουν να κάνουν τα ‘‘στραβά μάτια’’ και η όποια τοπική κοινωνία να συνεχίσει να επιβιώνει εις βάρος κάθε έννοιας νόμου και ανθρωπισμού. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι πρόχειρα τα σχόλια περί υποκρισίας κάποιων που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και από την άλλη έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά απλοϊκή και η απάντηση του ανεπίσημου διαδικτυακού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, Left.gr, που έσπευσε να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών: 35% Ν.Δ., 25% ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε περί το 17% και άρα, κατά το Left, το πρόβλημα βρίσκεται στη νοοτροπία που καλλιέργησαν τα δύο παλαιά κόμματα εξουσίας. Για την ιστορία, η Χρυσή Αυγή έλαβε μόνον 5,60% στη Νέα Μανωλάδα, ποσοστό πολύ μικρότερο από αυτό που έλαβε στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου, προφανώς, δεν υπάρχουν φραουλοχώραφα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: