Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΙ5 - Πεντακόσιοι Ευρωπαίοι μισθοφόροι μάχονται με τους ισλαμιστές στη Συρία!!




Εκατοντάδες ευρωπαίοι μάχονται μαζί με τις δυνάμεις των ισλαμιστών της κυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου τα οποία επικαλούνται εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας με τον αριθμό τους να ξεπερνάει τους 500 ενώ πέρα του αντίκτυπου που έχει η εξέλιξη αυτή στο επίπεδο των επιχειρήσεων στη Συρία, υπάρχουν φόβοι ότι αρκετοί από αυτούς θα στρατολογηθούν στην πορεία από στελέχη της al-Qaeda, για να μεταβληθούν σε πραγματικές «ωρολογιακές βόμβες» τρομοκρατίας στην καρδιά της Ευρώπης.
Ο κίνδυνος από αυτή την εξέλιξη αξιολογείται ως ιδιαίτερα σοβαρός καθώς ενδεχόμενη επιστροφή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος η οποία δε θα μπορούσε να προκαλέσει υποψίες εξαιτίας της εθνικότητάς τους και θα μπορούσε να γίνει πολύ ευκολότερα σε σχέση με άτομα αραβικής καταγωγή με αποτέλεσμα οι ίδιοι να αποτελούν εν δυνάμει «κοιμώμενους» τρομοκρατικούς πυρήνες οι οποίοι με την .κατάλληλη εντολή θα μπορούσαν να προκαλέσουν το χάος.
Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος από τις αποκαλύψεις αυτές είναι και η «υπεράνω κάθε υποψίας» εθνικότητες των ατόμων αυτών: Όμως αναφέρεται η Βρετανία, η Ιρλανδία και η Γαλλία είναι ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που εκτιμάται ότι έχουν πολίτες με την υπηκοότητα τους στις τάξεις των ισλαμιστών μαχητών!
Πολλοί εξ αυτών δεν είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές αλλά θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεαστούν κατά την παραμονή τους στη Συρία έπειτα και από τη σχετική διαδικασία εκπαίδευσης που υφίστανται.
Η απειλή για τη εσωτερική ασφάλεια χωρών της Ε.Ε αναμένεται να εκδηλωθεί μετά την επιστροφή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος όπως απέδειξε η βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC μυστικές υπηρεσιών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν σε εξέλιξη έρευνες για την ταυτοποίηση των ατόμων με ευρωπαϊκά διαβατήρια που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Συρία ενώ ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για να εντοπιστεί η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την στρατολόγηση ευρωπαίων που καταλήγουν να πολεμάνε στις τάξεις των φανατικών ισλαμιστών.
Η Ολλανδία είναι επίσης μία από τις χώρες που έχει εκφράσει την ανησυχία για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος από άτομα με ολλανδική υπηκοότητα τα οποία προσηλυτίζονται στη Συρία και επιστρέφουν εν συνεχεία στη χώρα τους.
Μάλιστα όπως έχουμε αναφέρει και σχετικά, η ρωσική FSB έχει ήδη προειδοποιήσει την βρετανική ΜΙ5 για τον κίνδυνο δημιουργίας τρομοκρατικού δικτύου μέσα στη Βρετανία από Τσετσένους αντάρτες οι οποίοι έχουν βρει πολιτικό καταφύγιο στη χώρα. Τον ίδιο κίνδυνο έχουν και άλλα ευρωπαϊκά κράτη τα οποία φιλοξενούν σημαντικούς αριθμούς ισλαμιστών ριζοσπαστών από τις δημοκρατίες του Καυκάσου στο έδαφός τους και επιβεβαιώνεται τώρα από τα δημοσιεύματα περί τουλάχιστον 500 ευρωπαίων στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: