Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κινητικότητα στο σκοπιανό: ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενόψει!


Κινητικότητα στο σκοπιανό: ΠΡΟΔΟΣΙΑ ενόψει!
Η παντελής αδυναμία άσκησης στοιχειώδους εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει οδηγήσει την Πατρίδα μας η φανατική προσήλωση των κυβερνώντων στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, φαίνεται πως οδηγεί σε εσπευσμένη επιχείρηση διευθέτησης του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η νέα πρόταση του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, προς τους αντιπροσώπους Ελλάδος και Σκοπίων.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Μάθιου Νίμιτς παρέδωσε μια νέα πρόταση για τη διευθέτηση της ονομασίας του κρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας, στους πρέσβεις της Ελλάδος και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη. Το περιεχόμενο της πρότασης Νίμιτς παραμένει άγνωστο, εν τούτοις μόνο ως ανησυχητικές για την ελληνική πλευρά θα πρέπει να εκληφθούν οι δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου επί του ζητήματος, ο οποίος τόνισε πως«βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση αυτή τη φορά». Φήμες κάνουν λόγο για "Βόρεια Μακεδονία" για το ψευδοκράτος των σκοπίων.
Ο κύριος Νίμιτς σκιαγράφησε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το ύφος της νέας πρότασης, λέγοντας ότι πρόκειται για συγκεκριμένη πρόταση, την οποία οι δυο πλευρές θα πρέπει να μελετήσουν συνολικά και όχι αποσπασματικά. Εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος, τονίζοντας πως οι δύο πλευρές θα βρουν θετικά συστατικά στην πρόταση, η οποία - καθώς είπε- θα στρώσει το δρόμο για σοβαρές συνομιλίες και πιθανώς την εξεύρεση λύσης.
Εξελίξεις καθώς και την απόκριση των δύο χωρών επί της πρότασης Νίμιτς αναμένεται να έχουμε εντός του επόμενου διμήνου, είτε με νέα συνάντηση στην έδρα του Οργανισμού, είτε με επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή μας. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν πως η νέα πρόταση, περιέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος προηγείται του πολιτειακού όρου Δημοκρατία και όχι του Μακεδονία. Υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό το γεγονός ότι η δουλοπρεπής και αντεθνική κυβέρνηση Σαμαρά (όπως άλλωστε και οι προηγούμενες), έχει αποδεχθεί τη χρήση γεωγραφικού προσδιορισμού συνδυασμένου με τον όρο «Μακεδονία».


Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η πρόταση Νίμιτς καλύπτει όλα τα ζητήματα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, περιλαμβάνοντας την ευρύτερη δυνατή χρήση, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο ελληνικός όρος της χρήσης του ονόματος έναντι όλων (erga omnes). Όπως ειπώθηκε ανωτέρω, ενόχληση στην ελληνική πλευρά έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο γεωγραφικός προσδιορισμός της ονομασίας, προηγείται του πολιτειακού όρου Δημοκρατία και όχι του Μακεδονία. Αξίζει να επισημανθεί τέλος, η διαρροή της επικράτησης ενός γενικότερου κλίματος «κούρασης» για το ζήτημα, τόσο από τους υπερατλαντικούς «συμμάχους», όσο και από τους ευρωπαίους εταίρους. Τούτο πολύ απλά σημαίνει, πως διαμορφώνεται ένα πλαίσιο «πίεσης», προκειμένου να εξευρεθεί λύση.
Οι δημοσιογραφικές αυτές διαρροές είναι προφανές πως επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα ασφυκτικών πιέσεων στην ελληνική πλευρά, ώστε να αποδεχτεί τη νέα πρόταση. Έχουν την εντύπωση οι κυβερνώντες πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα κατασιγάσουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην πιθανή πλέον περίπτωση μιας επαίσχυντης συμφωνίας, δικαιολογώντας την προδοσία τους με το άλλοθι της δεινής διαπραγματευτικής μας θέσης. Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή επί του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, είναι σαφής και ξεκάθαρη: καμία χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σλάβους, καμία παραχώρηση στους παραχαράκτες της Ιστορικής Αλήθειας. Κι αν η συγκυβέρνηση των ανδρείκελων σκοπεύει να θυσιάσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στο βωμό των δόσεων για να επιβιώσει το διεφθαρμένο Καθεστώς της μεταπολίτευσης, η Χρυσή Αυγή θέτει ωμά την απάντησή της: ούτε να το σκέφτεστε! Η Μακεδονία ήταν και θα παραμείνει ελληνική.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: