Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η Μπόκο Χαράμ έκαψε δεκάδες ανθρώπους ζωντανούς μέσα σε εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων

 

Πολλοί άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στη βορειοανατολική Νιγηρία, όταν αντάρτες της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν σε ένα, κυρίως, χριστιανικό χωριό και έκαψαν μια εκκλησία την παραμονή των Χριστουγέννων.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ειδήσεις του AFP.

Οι αντάρτες εισέβαλλαν στο χωριό Pemi, στο κράτος του Μπόρνο, με φορτηγά και μοτοσικλέτες και πυροβολούσαν αδιάκριτα τους κατοίκους, δήλωσε ένας τοπικός ηγέτης στο πρακτορείο ειδήσεων.

Η Μπόκο Χαράμ πραγματοποίησε μια σειρά επιθέσεων στη βόρεια Νιγηρία, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να δημιουργήσουν ένα ισλαμικό κράτος.

Ο ισλαμική οργάνωση προοωθεί μια εκδοχή του Ισλάμ που απαγορεύει στους Μουσουλμάνους να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που δεν προέρχονται από την ισλαμική παράδοση. Η Μπόκο Χαράμ υποστηρίζει ότι «η δυτική εκπαίδευση πρέπει να απαγορεύεται». Η πιο διαβόητη επίθεση της ομάδας στόχευσε μαθήτριες στο Chibok το 2014 και κρατούσε πολλούς αιχμάλωτους για χρόνια.

Την Πέμπτη, οι αντάρτες εισέβαλαν στο Pemi, παρά το ότι αξιωματούχοι ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει ότι ήταν πιθανό να επιτεθεί επίθεση τις ημέρες των χριστιανικών εορτών. Οι χωρικοί προσπάθησαν να διαφύγουν σε θαμνώδη περιοχή και πολλοί από τότε αγνοούνται.

«Οι τρομοκράτες σκότωσαν επτά άτομα, έκαψαν 10 σπίτια και λεηλάτησαν τρόφιμα που προοριζόταν να διανεμηθούν στους κατοίκους για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο αρχηγός της πολιτοφυλακής Abwaku Kabu.

Οι επιτιθέμενοι έκαψαν μια εκκλησία, απήγαγαν έναν ιερέα και έκλεψαν ιατρικά εφόδια από ένα νοσοκομείο, προτού βάλουν την φωτιά.

Τον Δεκέμβριο, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή περισσότερων από 300 μαθητών στην πολιτεία Katsina, αν και οι αρχές της Νιγηρίας δήλωσαν ότι ήταν τοπικές συμμορίες που συνδέονται με την ισλαμική ομάδα.

Τον περασμένο μήνα, αντάρτες της Μπόκο Χαράμ ανέφεραν επίσης ότι σκότωσαν δεκάδες αγρότες.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: