Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Γερμανία δεν θεωρεί σωστό το αίτημα για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

 

Μετά την λήξη της προσφάτου Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ξέρετε εκεί που ο Μητσοτάκης ότι δεν θα γυρνούσε πίσω αν δεν έπαιρνε καλό για εμάς σε σχέση με την Τουρκία, ακούσαμε πολλά.

Ακούσαμε ότι η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά, ότι δόθηκε μία ευκαιρία στην Τουρκία να αλλάξει γραμμή, ότι κερδίσαμε, ότι θα συζητηθεί εμπάργκο πώλησης όπλων στην  Τουρκία, με λίγα λόγια και τι δεν ακούσαμε.

Κυβερνητικά στελέχη και «αδέσμευτοι» δημοσιογράφοι προσπαθούσαν να μας πείσουν για την «επιτυχία» της κυβέρνησης. Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας και διαψεύστηκαν με τον σκληρότερο τρόποι και μάλιστα από επίσημα χείλη. Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας δεν κρίνει το αίτημα για το εμπάργκο όπλων σωστό λόγω και το εξηγεί στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Τουρκία αναφέρει είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και αν δεν πάρει όπλα θα στραφεί σε άλλες αγορές. Υπενθύμισε ότι επειδή δεν πήρε αμερικανικούς πυραύλους στράφηκε στην ρωσική αγορά.

Σιγά μην άφηναν τα οικονομικά τους συμφέροντα για να ταυτιστούν με τους δικούς μας νερόβραστους που μιλούν συνεχώς για το Διεθνές Δίκαιο και για την οδό της ειρήνης και των διαπραγματεύσεων. Μας έχουν βαρεθεί.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: