Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Στον Δήμο Αθηναίων ένας στους έξι είναι «νόμιμος μετανάστης»

 

Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που δείχνει με στοιχεία το πόσο μεταβλήθηκε η αναλογία Ελλήνων κατοίκων και «νόμιμων μεταναστών», παρουσίασε το Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία στην διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προστέθηκαν στους καταγεγραμμένους «μετανάστες» στον Δήμο Αθηναίων 31.120 άτομα και η αναλογία με τους Έλληνες κατοίκους είναι 1 στους 6. Φυσικά πολλοί από τους κατοίκους του Δήμου Αθηναίων έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις περιοχές που γεννήθηκαν και έχουν μετοικίσει στα προάστια Βόρεια και Νότια, αλλά και σε άλλες περιοχές, διωγμένοι από την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση των περιοχών που μεγάλωσαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί δεν μετέφεραν και τα εκλογικά τους δικαιώματα γι’ αυτό βλέπουμε σε πολλές περιοχές του Δήμου Αθηναίων να συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες Αριστερές παραφυάδες.

Το ρεπορτάζ όμως αναφέρεται σε «μετανάστες» που τους έχει χορηγηθεί άσυλο, το για ανθρωπιστικούς λόγους που αναφέρει είναι συζητήσιμο αν υφίστανται τέτοιοι λόγοι.

Αφού λοιπόν τους έδωσαν άσυλο για να πάρουν ταυτότητα θα έπρεπε να δηλώσουν και μόνιμη κατοικία και που θα ήταν καλύτερα γι’ αυτούς εκτός από την πολύβουη και πολυάνθρωπη Αθήνα;

Τα στοιχεία δείχνουν την κατακόρυφη αύξηση επί ΣΥΡΙΖΑ, μήπως πρέπει εκτός από το «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου να επανεξεταστούν και οι αιτήσεις που έχουν γίνει ήδη δεκτές; 

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: