Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΣ ΚΑΙ…1821! – ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

 

Γράφει ο Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής

Άρχισαν εκπομπές τηλεοπτικές για τα διακόσια χρόνια από την Εθνική Επανάσταση των Ελλήνων του 1821. Τα όσα ακούγονται και γράφονται εκτός πάσης ιστορικής αληθείας. Προσπαθούν ούτε λίγο, ούτε πολύ με αναλύσεις κοινωνιολογικού χαρακτήρα να ερμηνεύσουν την Ανάσταση του Γένους μέσα από “τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά” καθώς γράφει εις τον Ύμνον εις την Ελευθερία ο Εθνικός μας ποιητής.

Πρωταγωνιστές στον όλο μηχανισμό της προπαγάνδας σε έναν λαό δυστυχώς και με ευθύνη του πολιτικού κατεστημένου ΑΜΑΘΗ, πρόσωπα γνωστά για τις εθνομηδενιστικές τους απόψεις, τα οποία εδώ και δεκαετίες προωθούν θεωρίες ωμά και βάναυσα αντεθνικές.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το 1821 υπήρξε αποτέλεσμα της επιρροής της Γαλλικής επαναστάσεως και δεν λείπουν και οι εντελώς φαιδροί, που ισχυρίζονται ότι επηρεάστηκαν οι Έλληνες από την εξέγερση της Αμερικανικής ανεξαρτησίας. Τότε γιατί έγιναν τα Ορλωφικά το 1770, γιατί κήρυξε την δική του επανάσταση, όντας αξιωματικός του αυτοκρατορικού στρατού του Τσάρου ο Πρίγκιπας της Μάνης (έτσι έγραφε η Σημαία του) Λάμπρος Κατσώνης; Γιατί πολεμούσαν οι κλέφτες, οι Σουλιώτες, οι Μανιάτες τετρακόσια ολόκληρα χρόνια κατά του Σουλτάνου; Γιατί δεν περίμεναν τον Ροβεσπιέρο και τον Δαντών πριν πάρουνε τα όπλα και τα όρη; 

Ακόμη ακούσαμε ότι με ευκαιρία την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ο περίφημος οργανισμός “Greece 2021” θα κάνει αναφορά ιστορική και στα όσα έγιναν από το 1821 έως το 2021… Αλίμονό μας! Το τι θα ακούσουμε δεν λέγεται. Τελικά, θα καταλήξουμε σε καμία “φιέστα” παρόμοια με αυτή του 2004 με Ντάτσουν, που θα πουλάνε καρπούζια και τσιφτετέλια.

Οι ”ιστορικοί”, όμως, επιμένουν στις φυλλάδες και τα κανάλια ότι οι Έλληνες δεν ήξεραν ότι ήταν Έλληνες και ότι το έμαθαν μετά το 1821, αρκετά μετά στα τέλη του 19ου αιώνος. Και ήταν κάπου λίγα χρόνια μετά το πικρό 1204 στον Μορέα, όπου στο περίφημο “Χρονικό” οι ίδιοι οι Φράγκοι κατακτητές γράφουν: 

“Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι, Έλληνες είχαν το όνομα, ούτως τους ωνομάζαν”.

Πιο Βόρεια στην Αθήνα, ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης αποκαλεί τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου “ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΣ” και Ανατολικά στις ακτές της Ιωνίας, στην αυτοκρατορία της Νίκαιας του Ανδρόνικου Παλαιολόγου τα επόμενα χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, γράφει: 

“Και του γένους εσμέν και της γλώττης αυτοίς (τοις Έλλησι) κοινωνοί και διάδοχοι”.

Και τριακόσια σχεδόν χρόνια πριν οι Βούλγαροι σε επιγραφή, που σώζεται σε Μουσείο, αποκαλούν τον στρατό του Βουλγαροκτόνου στρατό των ΓΡΑΙΚΩΝ! Και ο αυτοκράτορας των Γερμανών, ο περίφημος Φρειδερίκος Χοχενστάουφεν, σε επιστολή του προς τον Βασιλέα Ιωάννη Δούκα Βατάντζη, επιστολή γραμμένη στα Ελληνικά τον προσφωνεί ως “επιφανέστατον Γραικών Βασιλέα”.

Για τους “έγκριτους”, όμως, “ιστορικούς” των καιρών της παρακμής που ζούμε, οι Έλληνες δεν ήξεραν ότι ήταν Έλληνες το 1821 και όσοι το ήξεραν το έμαθαν από τον Ροβεσπιέρο και τον Τζωρτ Ουάσιγκτον!

Θα τιμήσω και εγώ βεβαίως μαζί με όσους έχουν απομείνει Έλληνες και δεν είναι πολλοί γιατί το Αίμα δεν αρκεί χωρίς συνείδηση και ψυχή, θα τιμήσω και εγώ το 1821 και μάλιστα διπλά “Ελεύθερος πολιορκημένος” μέσα σε μία φυλακή.

Τραγική ειρωνεία, το 1821 θα “τιμήσουν” και οι μεγαλόσχημοι του κράτους των Αθηνών (Πλατεία Συντάγματος, Βουκουρεστίου, Κολωνάκι) την ίδια ώρα, που το Oruc Reis με μία τεράστια ημισέληνο στην πλώρη του θα σχίζει τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Από τις φυλακές Δομοκού: Καληνύχτα Ελλάδα…

https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: