Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων το άνοιγμα των σχολείων

 

Στο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με βάση τις έως τώρα εισηγήσεις των ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την τελευταία συνάντηση των ειδικών, η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της άποψης τα σχολεία να μην ανοίξουν πριν από τις γιορτές.

Επιφυλάξεις διατυπώνουν οι ειδικοί για την άρση του lockdown μετά τις 14 Δεκεμβρίου, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού να μειώνεται με αργούς ρυθμούς, την ώρα που το σύστημα υγείας παραμένει υπό πίεση. Όπως λένε δεν βλέπουν το νόημα να ανοίξουν τα σχολεία, για να ξανακλείσουν σε δέκα ημέρες για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι ειδικοί συμφώνησαν να συζητήσουν και πάλι το θέμα, χωρίς να θεωρείται πολύ πιθανό να εισηγηθούν την άμεση επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. Μόνον αν υπάρξει μεγάλη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου μπορεί να συζητηθεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων για τις 14 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από τις 16 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: