Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ» ΚΑΤΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ «ΠΟΛΥ ΛΕΥΚΗ»

Έτσι και τώρα, που η ποδοσφαιρική ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κροατίας κατηγορήθηκε ως «υπερβολικά ομοιόμορφη» και «χωρίς χρώμα» (ή πολύ λευκή) από μια μεγάλη γαλλική «αντιρατσιστική» ΜΚΟ.
Η LICRA (Διεθνής Σύνδεσμος κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού), είναι μια υποτιθέμενη οργάνωση καταπολέμησης του ρατσισμού. Ωστόσο, στις 15 Ιουλίου οι παρατηρήσεις που έγιναν από την οργάνωση για την ομάδα ποδοσφαίρου της Κροατίας μόνο ως ρατσιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν. 
Η LICRA είναι ίσως η ΜΚΟ με την μεγαλύτερη επιρροή όλων στη Γαλλία, η οποία έχει το δικαίωμα να μηνύσει όποιον κρίνει πως είναι ρατσιστής.
Πριν από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή, η LICRA δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Facebook επαινώντας την γαλλική ομάδα ως «πολύχρωμη» και «πολυπολιτισμική» και κατέκρινε την ομάδα της Κροατίας, αποκαλώντας την «υπερβολικά ομοιόμορφη και χωρίς χρώμα».
«Το σημερινό παιχνίδι ξεχωρίζει ιστορικά και κοινωνιολογικά … Η γαλλική ομάδα, που είναι πολύχρωμη, multi ethnic, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κροατική ομάδα εντυπωσιακά ομοιόμορφο, … χωρίς χρώμα, χωρίς γεύση, πλούσιο μόνο στον εαυτό του …«
Ακόμη και μετά τη διαγραφή του εν λόγω ποστ μετά από έντονες αντιδράσεις, την θέση του πήρε ένα ακόμη πιο αμφιλεγόμενο, στο οποίο η ομάδα της Κροατίας κατηγορούνταν ότι έχει σχέσεις με τη μαφία.
Σε αυτές τις συνεχείς φασιστικές συμπεριφορές, μονάχα οι Εθνικιστές αντιστέκονται. Εμπρός για την Ευρώπη των Εθνών!

Κ.Π.
https://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: