Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Διπλή αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα των Μνημονίων: Πρώτη στην ανεργία γενικά, πρώτη και στην ανεργία των νέων!


Σε μόνιμη βάση πλέον οι αρνητικές πρωτιές για την Ελλάδα, καθώς στην πρώτη θέση της λίστας με την υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ και την Ευρωζώνη εξακολουθεί να παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα (στοιχεία Μαΐου 2018) βρίσκεται στο 20,1%, ενώ δεύτερη στην λίστα είναι η Ισπανία με 15,8% και ακολουθεί η Ιταλία με 10,7%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στην Τσεχία με 2,3%, την Γερμανία με 3,4% και την Ουγγαρία με 3,7% (στοιχεία Απριλίου 2018). Συνολικά τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ευρωζώνη η ανεργία παρέμεινε σταθερή σε σχέση με τον Μάιο του 2017, με την πρώτη να καταγράφει ποσοστό 7% και την Ευρωζώνη ποσοστό ανεργίας 8,4%. Σύμφωνα με την Eurostat τον Μάιο του 2018 17,2 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες ήταν άνεργοι στην ΕΕ εκ των οποίων οι 13,6 εκ είναι πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης.
Τον Μάιο του 2018, 3,3 εκατομμύρια νέοι (κάτω των 25 ετών) ήταν άνεργοι στην ΕΕ, εκ των οποίων 2.3 εκατομμύρια ήταν πολίτες κρατών – μελών της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας με το ποσοστό της ανεργίας των νέων να αγγίζει το 43,2% (στοιχεία Μαρτίου 2018) και ακολουθεί η Ισπανία με 33,8%. Η χαμηλότερη ανεργία στους νέους καταγράφεται στην Μάλτα με 4,8% και στην Γερμανία με 6,1%, Συνολικά η ανεργία των νέων άγγιξε το 15,1% στην ΕΕ και το 16,8% στην Ευρωζώνη.
Μία μόνο παρατήρηση έχουμε να κάνουμε. Η μνημονιακή Ελλάδα του «Συνταγματικού τόξου» βρίσκεται στην κορυφή της ανεργιακής λίστας, ενώ η Ουγγαρία του «φασίστα», «ρατσιστή», «ξενοφοβικού» Όρμπαν βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: