Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Συνεχίζεται η αιματοχυσία σε Γάζα και Δυτική Όχθη: Νεκροί και τραυματίες από ισραηλινά πυρά


Το Ισραήλ που μόλις πριν μερικές μέρες αυτοανακηρύχθηκε «εβραϊκό κράτος» συνεχίζει τις βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων (Αράβων) τόσο στην Λωρίδα της Γάζας όσο και στην Δυτική Όχθη.
Για το νομοσχέδιο που ψήφισε η Κνεσέτ και μετατρέπει τους άραβες σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι διάφοροι «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές» τήρησαν σιγή ιχθύς όπως άλλωστε κάνουν και για τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού κατά των παλαιστινίων τα οποία συνεχίζονται αμείωτα.
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο!

Έναν Παλαιστίνιο έφηβο 15 ετών σκότωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας Ισραηλινοί στρατιώτες κοντά στη Βηθλεέμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο Αρκάν Μιζχέρ πέθανε, αφού δέχτηκε μια σφαίρα στο στήθος από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Ντεϊσέχ, πρόσθεσε το υπουργείο. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες είχαν εισέλθει στον καταυλισμό για να συλλάβουν δύο «υπόπτους», χωρίς όμως να επιβεβαιώσει τον θάνατο του εφήβου.
«Στη διάρκεια της επιχείρησης ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετούν πέτρες, βόμβες μολότοφ και χειροβομβίδες εναντίον των στρατιωτών», επεσήμανε ο στρατός στην ανακοίνωσή του. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, πρόσθετε η ανακοίνωση. Ο καταυλισμός Ντεϊσέχ βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, η οποία θεωρητικά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Όμως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί εκεί τακτικά επιδρομές προκειμένου να συλλάβει «υπόπτους».
Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Νεκροί τέσσερις Παλαιστίνιοι

«Στρατιωτικούς στόχους σε όλη τη λωρίδα της Γάζας» βομβάρδισαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και άρματα, σε αντίποινα για τα «πυρά» εναντίον ισραηλινών στρατιωτών κοντά στα σύνορα με τον παλαιστινιακό θύλακα.
Όπως ανακοίνωσε ο στρατός, οι ισραηλινοί στρατιώτες δέχτηκαν πυρά κατά τη διάρκεια «βίαιων ταραχών κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας». Λίγα λεπτά νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη νότια λωρίδα της Γάζας, ενώ συμμετείχαν σε διαδήλωση κοντά στα σύνορα. Τα ισραηλινά πυρά είχαν ως στόχο ένα παρατηρητήριο της Χαμάς, της ισλαμιστικής οργάνωσης που ελέγχει τη Γάζα, σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Από τις 30 Μαρτίου οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν συνεχώς καταγγέλλοντας τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας και ζητώντας την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τα εδάφη τους το 1948, όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ, ενώ περισσότεροι από 100 έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που σημειώνονται στις συγκεντρώσεις αυτές, κοντά στο φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: