Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Τσεκούρι στις συντάξεις: Έως και 12% μείωση από την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών

Τσεκούρι στις συντάξεις: Έως και 12% μείωση από την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών
Μπορεί οι συριζαίοι να βγαίνανε τόσο καιρό και να λέγανε ότι «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις» και ότι «υπάρχει παράθυρο για την μη μείωση των συντάξεων» και άλλα τέτοια φαιδρά, όμως η πραγματικότητα, όπως είχαμε τονίσει, ήταν τελείως διαφορετική.
Έτσι, βγήκε και η εγκύκλιος του υπουργείου οικονομικών σχετικά με το ζήτημα και προβλέπεται μείωση των συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ με πλαφόν στα 25,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μία μείωση της τάξεως του 12% στις δαπάνες για συντάξεις.
Συγκεκριμένα, το κονδύλι για τις κύριες συντάξεις του 2019 θα μειωθεί στα 22,252 δισ. ευρώ, ενώ για φέτος ανέρχεται στα 25,315 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, το κονδύλι για επικουρικές συντάξεις μειώνεται στα 3,228 δισεκατομμύρια ευρώ το 2019, από τα 3,387 δισ. που ανέρχεται σήμερα. «Κόβεται» δηλαδή κατά 159 εκατ. ευρώ ή 4,7%.
Η εγκύκλιος δεν ορίζει συγκεκριμένα σε ποιες κατηγορίες συνταξιούχων θα γίνουν οι μειώσεις και πόσο θα είναι αυτές οι μειώσεις, αλλά η μείωση των κονδυλίων μας προδιαθέτει για επόμενη εγκύκλιο ή ακόμα και νόμο όπου θα πέφτει «τσεκούρι» στις συντάξεις.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: