Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ένοχοι Μάκαρος & Θωμάς Μητρόπουλος για τα στημένα!

makis-psomiadis

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ενόχους τους Μάκη Ψωμιάδη, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο, Διονύση Κωτούλα και Περικλή Αμανατίδη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας, κρίθηκαν αθώοι.
Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και για δωροδοκία και δωροληψία κατ’εξακολούθηση. Ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ’εξακολούθηση καθώς και για παράνομο στοιχηματισμό. Ο Θωμάς Μητρόπουλος κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία κατ’εξακολούθηση όπως επίσης και ο Διονύσης Κωτούλας. Ο Περικλής Αμανατίδης κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας κατ’εξακολούθηση.
Αναλυτικά η απόφαση για τον Μάκη Ψωμιάδη: Αθώος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αθώος για παράνομο στοιχηματισμό, ένοχος για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος κι ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση για ματς Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα.
Η εισαγγελέας έδρας είπε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο στους Κωτούλα και Αμανατίδη. Για την περίπτωση Ψωμιάδη, η εισαγγελέας έδρας εξήγησε ότι δεν αναγνωρίζονται τέτοια ελαφρυντικά σε υπό κράτηση πρόσωπο. Για την περίπτωση Μητρόπουλου είπε ότι “πρόκειται για πρόσωπο που από το 1981 μέχρι σήμερα έχει καταδίκες και παραβατική συμπεριφορά” και ότι πρόκειται “για μία από τις σκοτεινές παρουσίες της διαδικασίας”.
“Απαράδεκτη” χαρακτήρισε την απόφαση ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου ενώ αποκάλεσε “ψευδομάρτυρα” τον Αλέξη Κούγια. “Έχει απαλλαχθεί από την παράγκα. Κι αν είναι σκοτεινή φυσιογνωμία ο Θωμάς Μητρόπουλος, ο Βλαστός τι είναι;”.
Μετά από αυτές τις ανακοινώσεις, το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει με τις προτάσεις για το είδος και τη χρονική έκταση των ποινών.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: