Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...


Την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νείλου, ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις.

Η χθεσινή επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 140 άνθρωποι.

Η εγκατεστημένη από το στρατό κυβέρνηση της Αιγύπτου δεσμεύτηκε χθες να καταπολεμήσει «την τρομοκρατία», τονίζοντας ότι η επίθεση δεν θα εμποδίσει τον λεγόμενο οδικό χάρτη για την πολιτική μετάβαση, το επόμενο στάδιο του οποίου είναι η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για το νέο Σύνταγμα εντός του Ιανουαρίου.

Η οργάνωση Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις –το όνομα της οποίας σημαίνει «Υποστηρικτές της Ιερουσαλήμ»– είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη για μια αποτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραήμ τον Σεπτέμβριο.

Η επίθεση ήταν η αιματηρότερη του είδους μετά την ανατροπή του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι την 3η Ιουλίου.

«Οι αδελφοί σας στην Άνσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις, με τη χάρη του θεού, μπόρεσαν να πλήξουν το αρχείο της αστυνομίας στην Ντακαλέγια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους. Την επίθεση, προστίθεται, έκανε ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος κατονομάζεται ως «Αμπού Μαριάμ». Η οργάνωση καλεί τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να προστατεύσουν «τη θρησκεία τους και τις ζωές τους» και τονίζει ότι προχώρησε στη χθεσινή επίθεση σε αντίδραση στον «πόλεμο του καθεστώτος αποστατών εναντίον της ισλαμικής σαρία [σ.σ. του ισλαμικού νόμου]», στο γεγονός ότι «χύνει μουσουλμανικό αίμα και σπιλώνει την τιμή των γυναικών αδελφών μας».

http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: