Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκία: Έδωσαν τιμητικό διδακτορικό στον τουρκοπροσκυνημένο ανθέλληνα Βαρθολομαίο!




Μετά τις δηλώσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου περί της μεγαλοσύνης του Κεμάλ, και για το μεγάλο έργο ειρήνης που άφησε πίσω του έρχεται και η ανταμοιβή από το τουρκικό κράτος.
Τιμητικό διδακτορικό δίπλωμα απένειμε το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου Κωνσταντινούπολης στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την προσφορά του στην οικολογία.

Ο Μακαριότατος έλαβε το τιμητικό αυτό διδακτορικό -που είναι το πρώτο που έχει λάβει ποτέ στην Τουρκία- σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πανεπιστημίου την Τετάρτη.
Το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου απένειμε αυτή την τιμητική διάκριση στον Οικουμενικό Πατριάρχη «για τον πρωτοποριακό ρόλο του σε διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η προστασία της οικολογικής ισορροπίας και της βιοποικιλότητας στον κόσμο, που παρέχει καθαρό πόσιμο νερό σε πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο, αλλά και για την δράση του στην ευαισθητοποίηση ως προς την κλιματική αλλαγή».
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου δήλωσε ότι η διάκριση αυτή ήρθε αφού συνειδητοποίησε ότι ο Πατριάρχης δεν είχε λάβει ποτέ ανάλογο τιμητικό βραβείο από τουρκικό πανεπιστήμιο, παρά το γεγονός ότι τον έχουν τιμήσει πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Ο Πατρι'αρχης κατά την επίσκεψη σρτο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη έγραψε «Νοιώθουμε χαρά που επισκεπτόμαστε την ανακαινισμένη οικία στη Θεσσαλονίκη του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ατατούρκ. Ευχόμενοι, ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ικετεύουμε τον Μεγαλοδύναμο, οι μεταρρυθμίσεις του να ζουν για πάντα και ο λόγος του «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στην Οικουμένη» όσο περνάει ο χρόνος να γίνεται πραγματικότητα. Με τις ευλογίες μας» στο βιβλίο επισκεπτών πριν αναχωρήσει.
Εμ βέβαια, καλύτερος υπερασπιστής του Κεμάλ που θα βρεθεί, και στην τελική Τούρκο πολίτη κατά δήλωση του ίδίου βραβεύουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: