Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ανύπαρκτη η ακτοπλοϊκή σύνδεση στα Ελληνικά νησιά - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος στην επίκαιρη ερώτησή του τοποθετήθηκε σχετικά με την ανάγκη τακτικής θαλάσσιας συγκοινωνίας προς τα μικρά νησιά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής είπε ότι η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη, φυσικά, είναι η τωρινή Κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, έχει οδηγήσει σε μαρασμό και το νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, η σημερινή Κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικας που είχανε πει κάποια στιγμή μεταξύ σοβαρού και αστείου -αλλά από ό,τι αποδεικνύεται σοβαρού- ότι θα πρέπει τα πολύ μικρά νησιά να πάψουν να έχουνε πληθυσμό.
Η κυβέρνηση, όμως, το έχει προχωρήσει ακόμα και σε μεγαλύτερα νησιά, όπως στη Λήμνο όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμα και τους θερινούς μήνες όπου υπάρχει έντονη τουριστική δραστηριότητα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το ίδιο συνέβη με πάρα πολλά άλλα νησιά, μεγαλύτερα ή μικρότερα, με τις Σποράδες, την Κάρπαθο, την Κάσο, την Ανάφη, τη Θηρασιά και αλλού. Βλέπουμε ότι εξαλείφονται οι δημόσιες υπηρεσίες, ότι κλείνουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες από τα νησιά, ξεκινώντας από τις εφορίες, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των νησιών να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα νησιά ή ακόμα και στον Πειραιά, για να τακτοποιήσουν τις οποιεσδήποτε εκκρεμότητες έχουν με το δημόσιο.
Τέλος, υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών, υποδομών και μέσων στα νησιά. Βλέπουμε την περίθαλψη -βασικό αγαθό των Ελλήνων πολιτών στην ελληνική πολιτεία όπου τόσο πολύ διαφημίζεται ότι όλα πάνε προς το καλύτερο και θα πάνε ακόμα καλύτερα- να είναι από δύσκολη έως ανύπαρκτη.

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: