Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Βόμβες στο defencenet: κράτος και παρακράτος χτυπούν κάθε ελεύθερη φωνή - Συνεχής ενημέρωση

Βόμβες στο defencenet: κράτος και παρακράτος χτυπούν κάθε ελεύθερη φωνή - Συνεχής ενημέρωση
  • Το κράτος και το παρακράτος, στον πόλεμο που κύρηξαν εναντίον της Χρυσής Αυγής, έχουν πλέον στοχοποιήσει και όσες ελεύθερες φωνές δεν προωθούν την προπαγάνδα τους, αλλά ενημερώνουν αντικειμενικά την κοινή γνώμη.
  • Το defencenet στεγάζεται σχεδόν "μεσοτοιχία" με το υπουργείο εξωτερικών και βρίσκεται απέναντι από τη βουλή. Μιλάμε για το πιο εξονυχιστικά ελεγχόμενο και φυλασσόμενο από εκατοντάδες αστυνομικούς σημείο των Αθηνών. Για να χτυπούν στο σημείο αυτό οι τρομοκράτες με τόση άνεση και να παραμένουν ασύλληπτοι, σημαίνει πως το ΠΡΟ-ΠΟτζήδικο του Σαμαρά και του Δένδια έχει κατεβάσει προ πολλού ρολά...
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του defencenet.gr στην όδο Μέρλιν, στο Κολωνάκι. Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 02:20. Αμέσως o δρόμος γέμισε καπνούς και μια στιφή μυρωδιά πλημμύρισε την ατμόσφαιρα.
Οι δημοσιογράφοι της βάρδιας στα γραφεία του defencenet.gr που εργάζονταν εκείνη την στιγμή στα γραφεία, ταρακουνήθηκαν αρχικά και εν συνεχεία πετάχθηκαν έξω, ενώ αστυνομικές δυνάμεις από την Βουλή που απέχει περίπου 150 μέτρα από το σημείο της έκρηξης έφτασαν στο σημείο.
Ενώ οι δημοσιογράφοι μαζί με τους αστυνομικούς ερευνούσαν το σημείο που είχε γίνει η έκρηξη στην είσοδο των γραφείων μια δεύτερη έκρηξη, όχι εξίσου δυνατή με την πρώτη έκρηξη συνέβη περίπου 20 μέτρα δίπλα από την ομάδα, ένδειξη ότι η περιοχή πιθανόν να έχει παγιδευτεί και με περισσότερους ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Αμέσως αποκλείστηκε ο δρόμος και αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής μαζί με ειδικούς πυροτεχνουργούς και οι αστυνομικοί είχαν φτάσει.
Ερωτήματα δημιουργούνται για το επίπεδο ασφάλειας ακόμα και περιοχών που βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο υπό αστυνομική επιτήρηση, μετά τις δύο εκρήξεις στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του defencenet.gr στην οδό Μέρλιν, μόλις 150 μέτρα από την είσοδο της Βουλή.
Η πρώτη έκρηξη αρκετά ισχυρή ακούστηκε σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, αλλά ευτυχώς λόγω και του προχωρημένου της ώρας (02.20 τα ξημερώματα) δεν πέρναγε κάποιος πολίτης από την περιοχή. Οι καπνοί έφτασαν μέχρι τους επάνω ορόφους που στεγάζονται τα γραφεία. Περίπου 30' αργότερα, μια δεύτερη έκρηξη, σαφώς μικρότερης ισχύος, 20-30 μέτρα σε απόσταση από την πρώτη, προκάλεσε υπόνοιες ότι μπορεί να είχε "ναρκοθετηθεί" ολόκληρος οδρόμος.
Ατομα τα οποία καταφέρνουν να προκαλούν εκρήξεις σε απόσταση 150 μέτρων από την είσοδο της Βουλής και σε ένα δρόμο που κάθε 5 μέτρα υπάρχει και μία κάμερα σίγουρα δεν είναι τυχαία.
Βέβαια και στο φονικό στη λεωφόρο Ηρακλείου, αδιαφόρησαν παντελώς για τις κάμερες...
Το defencenet.gr έχει επανειλημμένα στοχοποιηθεί από ιστοσελίδες όπως το indymedia και "κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια" ακόμα και με κατονομασμό στελεχών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας πρέπει να κάνει την δουλειά του και αυτό που νομίζει καλύτερο, χωρίς να φοβάται. Η δημιουργία φόβου στους πολίτες είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία ενός τρομοκράτη.
Το όλο σκηνικό θύμιζε τρομοκρατική "άσκηση": Χαμηλής ισχύος και εύκολα μεταφερόμενη εκρηκτική ύλη, αλλά και διπλή παγίδευση σε ένα δρόμο που καλύπτεται συνέχεια από κάμερες. Περιμένουμε και την κανονική τους επιχείρηση. Και μη νομίζουν ότι θα φοβηθούμε. Ο φόβος μας πέθανε, μαζί με την ελπίδα...
ΑΝΑΝΕΩΣΗ 15.45
ΕΛ.ΑΣ. Μιλάνε για "κροτίδες" για να καλύψουν τις ευθύνες ανυπαρξίας ασφάλειας

Σε ...κροτίδες αποδίδει τις δύο εκρήξεις που έγιναν τα ξημερώματα έξω από τα γραφεία του defencenet.gr η ΕΛ.ΑΣ. σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει την ενέργεια και να καλυφθεί το γεγονός ότι 150 μέτρα από την Βουλή είχαμε εκρήξεις.
Και αν σε τέτοιες περιπτώσεις που έχουν εκτυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας εκδίδουν τέτοιες ανακοινώσεις που απέχουν από την αλήθεια όσο η μέρα με τη νύχτα, σε άλλα γεγονότα και πολύ περισσότερο σε "διαρροές από έγκυρες πηγές", τι να περιμένουμε για το των ενημερώσεων της ΕΛ.ΑΣ.;
Ιδού η ανακοίνωση:
«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε διάφορες ιστοσελίδες, στο διαδίκτυο, περί τρομοκρατικής - βομβιστικής επίθεσης σήμερα τα ξημερώματα στην οδό Μέρλιν στο Κολωνάκι, μπροστά από κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας defencenet. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αναφορές που υπήρξαν για ισχυρό κρότο, να σχετίζονται με τη χρήση κροτίδας».
Και μάλιστα υποστηρίζουν ότι : "Στο σημείο όπου καταγγέλθηκε ότι ακούστηκε έκρηξη, έγινε έρευνα από την Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες, αλλά δεν βρέθηκε το παραμικρό".
Κατ'αρχήν δεν "καταγγέλθηκε" τίποτα και από κανέναν - τουλάχιστον όχι από εμάς. Και επειδή ξέρουμε ότι καταγράφονται όλες οι καταγγελίες - και σωστά κάνουν - τους προκαλούμε να αποκαλύψουν που και πώς έγινε. Η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί που είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη της Βουλής βρίσκονταν στο χώρο πριν οι συντάκτες της βάρδιας του defencenet.gr κατέβουν καν από τα γραφεία και αυτοπί ειδοποίησαν και τις άλλες υπηρεσίες. Και μάλιστα είχε ήδη αποκλειστεί η Μέρλιν όταν κατέβηκαν από τα γραφεία.
Εν συνεχεία ένας συντάκτης έδωσε επί τόπου κατάθεση. Η δεύτερη έκρηξη, μικρότερης έντασης από την πρώτη, έγινε ενώ βρίσκονταν αστυνομικοί και συντάκτης του defencenet.gr στο δρόμο. Οι καπνοί από την πρώτη έκρηξη έφτασαν μέχρι τον 4ο όροφο της Μέρλιν, όπου βρίσκονταν τα γραφεία μας; Τι είδους "κροτίδα" ήταν αυτή; Και πώς έριξαν την δεύτερη κροτίδα ενώ βρισκόντουσαν εκεί οι αστυνομικοί; Από την ταράτσα; Το μόνο που δεν ισχυρίζεται η ΓΑΔΑ είναι ότι λόγω και του προχωρημένου της ώρας, ονειρευτήκαμε τις εκρήξεις... Αν πάση πάση περιπτώσει εμείς από την αρχή έχουμε αντιληφθεί περί τίνος επρόκειτο και χωρίς να διαθέτουμε τις δυνατότητες της ΕΛΑΣ: "Άσκηση"-προειδοποίηση πιτσιρικάδων του "αντιεξουσιαστικού" χώρου.
Και επαναλαμβάνουμε: Δεν φοβόμαστε. Ο φόβος μας πέθανε μαζί με την ελπίδα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: