Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ο Ερντογάν απειλεί για να μην συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες του Ελληνισμού στο αντιρατσιστικό !!



Η εφημερίδα "Δημοκρατία" φιλοξενεί σήμερα αποκαλυπτικό άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη για τις πιέσεις Ερντογάν στους υποτακτικούς του μνημονίου, ώστε να μην συμπεριλάβουν τις γενοκτονίες του Ελληνισμού στο αντιρατσιστικό έκτρωμα, καθώς και τον αναβρασμό που επικρατεί στις τάξεις της καταρρέουσας ΝΔ.


"Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε στον λυτρωτικό ρόλο που μπορεί να έχει ο τύπος και τα ΜΜΕ σε φαινόμενα σήψης, διαφθοράς και παρακμής, όταν φυσικά αυτά λειτουργούν με βάση την απαράβατη αρχή, που είναι η έγκαιρη, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση του πολίτη και ο έλεγχος της εξουσίας. Στο άρθρο μας της προηγούμενης Παρασκευής με τίτλο "Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, είναι προδότης του ελληνικού λαού" αναφερθήκαμε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (το οποίο ήδη βρίσκεται στο στάδιο της παρουσίασης και συζήτησης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) αναδεικνύοντας πανελληνίως και διεθνώς τον αποκλεισμό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων από τις προβλέψεις του εν λόγω νομοσχεδίου.
Με άλλα λόγια, όπως αναφέραμε στο άρθρο μας, σε περίπτωση που περνούσε το νομοσχέδιο με τη συγκεκριμένη αιτιολογική έκθεση, θα είχαμε ακύρωση των τριών νόμων με βάση τους οποίους αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι προαναφερθείσες γενοκτονίες. Δηλαδή, θα είχαμε στην ουσία επιτέλεση της γενοκτονίας για δεύτερη φορά. Η πρώτη, εκείνη που έγινε με το γιαταγάνι του Τούρκου, η δεύτερη θα γινόταν με την ψήφο των Ελλήνων βουλευτών.
Το άρθρο μας κινητοποίησε πολύ κόσμο, ανάμεσα στους οποίους τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος σε άλλες δυο περιπτώσεις, σε ζητήματα που αφορούσαν την προκλητικότατη και παράνομη δράση του Τούρκου προξένου και των αργυρώνητων πρακτόρων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει συναδέλφους του, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις για τα εθνικά μας συμφέροντα και να περιοριστεί η αχαλίνωτη δράση των τουρκοπρακτόρων. Τη φορά αυτή, ο προαναφερθείς βουλευτής κινητοποίησε περίπου σαράντα βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, για να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στο νομοσχέδιο και να δηλώσουν απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν. Επίσης, από την έρευνα που κάναμε, πληροφορηθήκαμε ότι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας έγινε σύσκεψη για το θέμα, όπου πρωτοκλασάτα στελέχη μετέφεραν τις έντονες αντιδράσεις στελεχών και μελών του κόμματος, όπως και οργανωμένων φορέων και απλών πολιτών από όλη την Ελλάδα.
Μπροστά σε αυτήν την έντονη αντίδραση τόσο μεγάλου αριθμού βουλευτών, φορέων μαζικών οργανώσεων και πολιτών, ο κ. Αθανασίου αναγκάστηκε να δεσμευθεί ότι θα επανεξετάσει το θέμα, θα ακούσει την άποψη του ποντιακού, μικρασιατικού και αρμενικού οργανωμένου χώρου, και ότι σε κάθε περίπτωση θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων.
Δεν γνωρίζουμε την τελική κατάληξη που θα έχει το θέμα, μια που όπως πληροφορούμεθα η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει με επαίσχυντο τρόπο την ελληνική κυβέρνηση να μην συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, για να μην επιδεινωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη. Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η Τουρκία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση σε φιλικές και υποτίθεται φιλικές χώρες να μείνουν μακριά από τα ζητήματα της γενοκτονίας, εν όψει της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη διάπραξη της γενοκτονίας των Αρμενίων, οπότε αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα διαμαρτυρίας εναντίον της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Εμείς να υπογραμμίσουμε ότι ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνει η Ελλάδα το πιο ανυπόληπτο κράτος στον κόσμο και παράλληλα επαρχία της νεοοθωμανίας είναι να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων για τη γενοκτονία. Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να εξομαλυνθούν και να μην διαταραχτούν ποτέ ξανά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από το τουρκικό κράτος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος και όλοι οι άλλοι που παρουσιάζονται ως "δρόμοι", είναι μονοπάτια που οδηγούν στην κόλαση της νεοοθωμανικής τουρκικής βαρβαρότητας.
Τέλος, να επισημάνουμε τον λυτρωτικό ρόλο της εφημερίδας «δημοκρατία» σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως και των βουλευτών, όταν φυσικά λειτουργούν ελεύθερα με βάση τη συνείδησή τους και όχι ως άβουλα «αρνιά» σε κομματικά μαντριά". 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Δημοκρατία"
xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: