Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Επιπλέον αφαίμαξη του Ελληνικού λαού - 480 ευρώ επιβάρυνση για κάθε νοικοκυριό


Η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύεται και πάλι ανίκανη και πλήρως υποταγμένη στις επιταγές των δανειστών μας. Οι υποσχέσεις της τραγικής συγκυβέρνησης πέφτουν στο κενό, καθώς έρχονται νέα αιματηρά μέτρα για τον Ελληνικό Λαό. Οι δανειστές δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν πείθονται από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και απαιτούν να έχουν τακτοποιηθεί όλες οι εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup.
Το τελεσίγραφο ουσιαστικά δόθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup πριν μερικά 24ωρα. «Χρειαζόμαστε περισσότερες προόδους πριν λάβουμε αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό» είπε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ διπλωματικοί κύκλοι δήλωναν ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης (ύψους 1 δισ.) θα ληφθεί το νωρίτερο στις αρχές Δεκεμβρίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών: ΛΑΡΚΟ, ΕΑΣ, ΕΛΒΟ. Ιδίως στα Αμυντικά Συστήματα, η τρόικα ζητά να περιοριστούν στον εφοδιασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
Υποσχεθήκαμε μέτρα 1,3 δισ. ευρώ δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιάννης Στουρνάρας. Φαίνεται όμως ότι ούτε αυτός ο αριθμός πείθει την τρόικα. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, ο τελικός λογαριασμός ανεβαίνει στα 2 δισ. ευρώ και αυτό φέρνει επιβάρυνση 483 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Η λίστα με τις δημοσιονομικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, θα είναι το βασικό αντικείμενο της αυριανής συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα. Θα ζητηθεί φυσικά και ο προϋπολογισμός του 2014, που πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, μια μέρα από το ραντεβού Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο. Αν για τον προϋπολογισμό οι δυο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, θα κατατεθεί σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Αλλά αν υπάρξουν αποκλίσεις, η κυβέρνηση θα λαμβάνει συμπληρωματικά μέτρα, όπως προβλέπεται σε όλα τα μνημόνια.
Με λίγα λόγια η αφαίμαξη του Έλληνα φορολογούμενου συνεχίζεται και τα μέτρα δεν τελειώνουν ποτέ. Η κυβέρνηση δεν βάζει στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους που εδώ και χρόνια έχουν καταληστεύσει τα δημόσια ταμεία, αλλά αντίθετα απομυζεί από τα πενιχρά έσοδα του Έλληνα πολίτη. Μόνη λύση είναι η μονομερής καταγγελία του επαχθούς χρέους και η τελική αποτίναξη του ξένου ζυγού από την χώρα μας.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: