Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Περίεργα πράγματα: Στο πλοίο με τα «20.000 καλάσνικοφ», δεν βρέθηκε ούτε ένα!!


Σίγουρα, όλοι έτυχε να ακούσουμε αυτές τις ημέρες κάπου κάτι για το πλοίο «Nour-M», σημαίας Σιέρα Λεόνε, που πιάστηκε στη Ρόδο με «20.000 καλασνίκοφ». Ε, λοιπόν, δε βρέθηκε ούτε ένα όπλο, παρά μόνον σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, σύμφωνα με το κλιμάκιο των πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου!
Το φορτίο έχει δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του. Το δε φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί το σχετικό πιστοποιητικό.

Περίεργα πράγματα. Πολύ περίεργα! Εδώ, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή η πληροφορία για τα «20.000 καλασνίκοφ» ήταν… φόλα, ανάλογη με τα «χιλιάδες κρυμμένα όπλα της Χρυσής Αυγής» (σε λόγγους, βουνά, ραχούλες…) από τους προστατευόμενους ψευδομάρτυρες. Ή κάτι… άλλο έγινε! Ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι…
Αναδημοσιεύουμε αυτούσια την είδηση όπως μεταφέρεται από τον καθεστωτικό Τύπο:
Ανθρακες τα... 20.000 Καλάσνικοφ στο πλοίο Nour-M
Κανένα όπλο δεν βρέθηκε τελικώς στα κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό πλοίο Nour-Μ, σημαίας Σιέρα Λεόνε, κατά τον πολυήμερο έλεγχο που διενήργησε εξειδικευμένο κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Αρχικά, πάντως, σύμφωνα με παραστατικά που είχαν βρεθεί στο πλοίο, υπήρξε η πληροφορία για μεταφορά 20.000 καλάσνικοφ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα κοντέινερ που εκφορτώθηκαν και ελέγχθησαν επιλεκτικά, εντοπίστηκαν μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Η εκφόρτωση των κοντέινερ έγινε με γερανό, ενώ ως γνωστόν, το φορτίο έχει πλέον δεσμευθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.
Το φορτίο σφραγίστηκε και θα φυλαχθεί σε ειδικούς χώρους υπό την ευθύνη του Τελωνείου και τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο διεξοδικός έλεγχος του αλλά και η πλήρης καταμέτρησή του. Σε ότι αφορά το φορτηγό πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ακαντιάς έως ότου θεωρηθεί αξιόπλοο και του δοθεί σχετικό πιστοποιητικό.
Σημειώνεται πως σε ότι αφορά τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται από τις διωκτικές αρχές σε πλήρη εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός της δικογραφίας ή η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους.
Η Χρυσή Αυγή έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση όμως ο αρμόδιος υπουργός δεν εμφανίστηκε. Η επίκαιρη ερώτηση με βάση τα νέα στοιχεία θα επανακατατεθεί για να διαλευκανθεί η περίεργη αυτή υπόθεση.
Επίκαιρη ερώτηση για την αξιοποίηση του κατασχεμένου φορτίου όπλων στη Ρόδο
Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΘΕΜΑ: «Αξιοποίηση του κατασχεμένου φορτίου όπλων στη Ρόδο»
Την Παρασκευή που μας πέρασε, 08 Νοεμβρίου, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε και ακινητοποίησε  ένα φορτηγό πλοίο ανοικτά της Ρόδου. Το φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρα Λεόνε, ιδιοκτησίας, από ότι λένε οι πρώτες πληροφορίες, συριακής εταιρείας, ξεκίνησε από την Ουκρανία και είχε κατά πάσα πιθανότητα προορισμό τη Συρία. Βάσει των παραστατικών που βρέθηκαν στο πλοίο, το παράνομο φορτίο του πλοίου αποτελείται από 20.000 όπλα ΑΚ-47 από χίλιες σφαίρες για το καθένα από αυτά, υπολογιζόμενης αξίας στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Το ακριβές περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων που φέρει το φορτηγό πλοίο αναμένεται να εξακριβωθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, παρουσία εισαγγελέα και τελωνειακών. Το φορτίο αυτό, βάσει του διεθνούς δικαίου, αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους.
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Πώς σκοπεύει να αξιοποιήσει το φορτίο αυτό η ελληνική κυβέρνηση; Υπάρχει σκέψη για πώληση του φορτίου στην ελεύθερη αγορά και το ποσό που θα αντληθεί να διοχετευθεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας;
Υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης του κατασχεμένου φορτίου από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και εάν ναι, πώς;
Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, υπάρχει η σκέψη να παραχωρηθούν στην Εθνική Φρουρά Κύπρου στο πλαίσιο του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος;
Αθήνα, 11/11/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: