Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Σκανδαλώδες δώρο σε Μπόμπολα και λοιπούς εργολάβους από την Περιφέρεια Αττικής


Στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 θα έληγαν δύο συμβάσεις έργου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σχετικά με το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων στη Φυλή. Την λειτουργία των δύο αυτών μονάδων είχαν αναλάβει στην μία περίπτωση η κοινοπραξία Ηλέκτωρ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), η Θ. Γ. Λώλος - Χ. Τσομπανίδης Ο.Ε., η Άρση Α.Ε., ενώ στην άλλη περίπτωση η κοινοπραξία Ηλέκτωρ Α.Ε.(πάλι.), η Παντεχνική Α.Ε. και η Άρση Α.Ε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρση Α.Ε. που αναφέρεται και στις δύο συμβάσεις, μαζί με την Ηλέκτωρ Α.Ε. του Μπόμπολα, ιδρύθηκε το 2003 από μετόχους της εταιρείας ΤΟΜΗ ΑΤΕ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της. Όμως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΤΟΜΗ ΑΤΕ, αυτή είναι «μέλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ», δηλαδή του Μπόμπολα! Αυτό ως παραλειπόμενο για να μην μένει τίποτα κρυφό.
Έληγαν, λοιπόν, αυτές οι δύο συμβάσεις και την άνοιξη αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Αθηνών, η προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση των συμβάσεων. Δύο μήνες μετά ο διαγωνισμός αυτός ακυρώθηκε και οι δύο συμβάσεις επεκτάθηκαν με «απευθείας ανάθεση». Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι άλλαξε από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να αλλάξει η απόφαση και να δοθεί η δουλειά χωρίς διαγωνισμό, παρότι κάτι τέτοιο είναι προφανώς σκανδαλώδες.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής λέει ότι υπήρξε «διαπραγμάτευση» που είχε ως αποτέλεσμα «κούρεμα» του χρέους της Περιφέρειας προς τους εργολάβους και «σκόντο» στο κόστος λειτουργίας αυτού. Όμως οι δύο προηγούμενες συμβάσεις είχαν υπογραφεί το 2008, δηλαδή πριν την οικονομική κρίση, με τις τότε τιμές. Αυτό που αποκαλύφθηκε όμως ήταν ότι στην επιτροπή που έλαβε την απόφαση υπήρχαν συγγενικά πρόσωπα και διασυνδέσεις που φτάνανε μέχρι τις ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Και η διαπλοκή στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» συνεχίζεται απρόσκοπτα. Είμαστε σίγουροι ότι η εν λόγω είδηση δεν θα απασχολήσει τον Πρετεντέρη και το megaλο κανάλι.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: