Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ "ΤΣΑΜΗΔΕΣ" - Φραστική επίθεση στην Eλληνική Mειονότητα!!




• Μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε πρέπει να είναι αυτή την περίοδο η ενότητα στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών, αφού οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία πλησιάζουν (στις 23 Ιουνίου) και η ομογένεια πρέπει να κατέβει σαν… μια γροθιά.

Και αυτό, γιατί την ίδια ώρα εντείνονται οι Αλβανικές προκλήσεις σε βάρος των ομογενών, όπως η τελευταία φραστική επίθεση στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Μειονότητας Β. Ντούλε.
Είναι δεδομένο πως και με την κατάσταση στην Ελλάδα να έχει επηρεάσει σφόδρα και την ομογένεια (π.χ. κομμένα βοηθήματα ομογενών μέσω ΟΓΑ, ανεργία κ.α.), πλέον δεν υπάρχει η …πολυτέλεια των διαφωνιών και των διαξιφισμών. Η «ισχύς εν τη ενώσει» πρέπει να είναι το σύνθημα για να εξασφαλίσει στους Βορειοηπειρώτες μια «ισχυρή φωνή» στην Αλβανία.
Οι «Τσάμηδες»
Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ένα σχεδόν… μόνιμο θέμα πρόκλησης προς τους Βορειοηπειρώτες, αλλά και τον Ελληνισμό γενικότερα είναι οι «Τσάμηδες». Πρόκειται για μια ετερόκλητη ομάδα, η οποία άλλοτε εντάσσεται με τα συμφέροντα Μπερίσα και άλλοτε με αυτά του κύριου πολιτικού του αντιπάλου, του σοσιαλιστή Έντι Ράμα. Ο τελευταίος, με πρόσφατες δηλώσεις του, επιχείρησε να πάρει με το μέρος του τους «Τσάμηδες», προτείνοντας έναν δήθεν εναλλακτικό τρόπο επίλυσης του υποτιθέμενου προβλήματός τους!
Μάλιστα, ο Ράμα δεν δίστασε να… μπλέξει και τη χώρα μας στα σχέδιά του λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «θεωρώντας ανεκτίμητης αξίας την υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης (σ.σ. εννοεί αυτή της Αλβανίας στην Ε.Ε., όπως ευαγγελίζονται οι γείτονες), τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ μας, γνωρίζοντας τη σημασία της περαιτέρω εδραίωσής τους, αλλά θεωρώντας πως το «τσάμικο ζήτημα» δεν έχει εξεταστεί στο πλαίσιο του θέματος των Αλβανών στα Βαλκάνια, και βασιζόμενοι στην Συνθήκη της καλής γειτονίας, εμείς οι εκπρόσωποι του λαού στο Κοινοβούλιο θεωρούμε πως το «τσάμικο ζήτημα» είναι ένα πολιτικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου»!Πολλοί μπορεί να υποθέσουν ότι πρόκειται για κάποιο προεκλογικό… παραλήρημα, όμως ο συγκεκριμένος πολιτικός εδώ και καιρό έχει προσεταιριστεί τους «Τσάμηδες».
Η επίθεση…
Πάντως, για να αντιληφθεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί στην Αλβανία, σχεδόν δυο μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες, αρκεί να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Μειονότητας στο Αλβανικό κοινοβούλιο Βαγγέλης Ντούλες δέχτηκε φραστική επίθεση από τους τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι.
Από όλα τα παραπάνω, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό, ότι οι Βορειοηπειρώτες, εάν βεβαίως θέλουν να έχουν μια δυνατή φωνή στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας, οφείλουν να είναι ενωμένοι, να παραμερίσουν ό, τι τους χωρίζει και να κοιτάξουν πώς θα μακροημερεύσουν στις πατρογονικές τους εστίες.
Ήδη έχουν υποστεί πολλά δεινά από τους Αλβανούς, αλλά και από την αδυναμία της Ελλάδας έως τώρα να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Οφείλουν τουλάχιστον έστω και αργά να ενωθούν, για να το πετύχουν μόνοι τους…
[Πηγή proinoslogos.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: