Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο


Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν σε 15.000 απολύσεις στο δημόσιο
Η τραγική συγκυβέρνηση για ακόμη μια φορά έδειξε την πλήρη υποταγή της στους διεθνείς και εγχώριους τοκογλύφους, λέγοντας ξανά ναι σε όλα! Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο υπήρξε μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, με βάση πληροφορίες από παράγοντες που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, κυρίως όσον αφορά στις απολύσεις από το Δημόσιο. Μόλις οριστικοποιηθεί, στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που έληξε πριν από λίγο, τότε «ανοίγει» ο δρόμος για την εκταμίευση, σε πρώτη φάση, της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.
Στην περίπτωση συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών, ενδέχεται να υπάρξει αύριο επίσημη ανακοίνωση της τρόικας. Ενδεικτικό της σπουδής για να κλείσουν όλα είναι πως είδαν τον Α. Μανιτάκη να μπαίνει βιαστικά στο Μαξίμου και μάλιστα από την πίσω πόρτα μία ώρα πριν τελειώσει η σύσκεψη. Το κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ήταν οι απολύσεις στο Δημόσιο. Όπως διαρρέεται στη συμφωνία περιγράφεται ρητά η απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στη διετία 2013 - 2014. Η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πλήρης συμφωνία έως και την προσεχή Τρίτη, ειδάλλως η δόση των 2,8 διs. ευρώ (που αποτελεί «υπόλοιπο» από τον περασμένο Δεκέμβριο), δεν μπορεί να εκταμιευθεί εντός του Απριλίου.
Δελτίο από το Γραφείο Τύπου:
Συγκυβέρνηση και τρόικα φέρνουν απολύσεις, περικοπές και νέα υφεσιακά μέτρα με στόχο την καταστροφή της χώρας, την εξαθλίωση των πολιτών και την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή μπορεί να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους και να διεκδικήσει τα δίκαια του Ελληνικού λαού.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: