Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος: NAI στην εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας

Αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε, ο γνωστός για τον κυνισμό του, Θεόδωρος Πάγκαλος στο γαλλικό κανάλι “Europe 1”, όπου και μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα του PSI και της συνεπαγώμενης νέας δανειακής σύμβασης. Οι απαντήσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, φέρνουν όλο το πολιτικό σύστημα σε αμηχανία και μάλλον κανείς τους δεν είναι σε θέση να απαντήσει σε αυτά που είπε ο Πάγκαλος.
Η πρώτη ερώτηση στην οποία κλήθηκε να απαντήσει ο Πάγκαλος ήταν «αν σώθηκε η Ελλάδα» στην οποία με το γνωστό κυνισμό του απάντησε «όχι», λέγοντας στην συνέχεια ότι έγινε η «θεμελιώδης επιλογή να κρατηθεί η χώρα στην ευρωζώνη» και ότι «έχουμε μπροστά μας μια επίπονη περίοδο». Η δεύτερη ερώτηση αφορούσε την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που διάφορα «γαλάζια παπαγαλάκια» λέγανε μέχρι πρώτινος ότι δεν εκχωρείται. Εκεί ο Πάγκαλος ήταν πραγματικά κατατοπιστικός, αφού δήλωσε ευθέως ότι ο ίδιος είναι ΥΠΕΡ της εκχώρησης αυτής. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν. Πάντα έλεγα ότι είμαι Ευρωπαίος και μάλιστα υπέρ του φεντεραλισμού».
Θυμίζει ολίγον το «την Σημαία την πήρε ο αέρας» από την κρίση των Ιμίων, όμως τελικώς θα μας πουν οι «γαλάζιοι παπαγάλοι» το εξής απλό; Τελικώς εκχωρείται η εθνική κυριαρχία με τα μνημόνια που έχετε υπογράψει ή όχι; Όχι, ότι δεν γνωρίζουμε την απάντηση, απλώς για να δούμε τι έχετε να πείτε που και μιλάτε για εθνική κυριαρχία και ψηφίζετε την εκχώρηση τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: