Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Κατόπιν διαταγής της τρόικας κλείνει και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας!

Το τελευταίο διάστημα τα ΜΜΕ μας έχουν απασχολήσει ιδιαιτέρως με την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν εμβάθυναν επί του θέματος, ώστε να μην φανεί ένα ακόμα μεγάλο έγκλημα των τοκογλύφων ενάντια στον Έλληνα εργαζόμενο και να αποσιωπηθεί η συνειδητή υποβάθμιση ενός σημαντικού τομέα της ελληνικής οικονομίας.
Ο ΟΕΚ λειτουργεί εδώ και 55 χρόνια έχοντας στεγάσει περισσότερες από 700.000 οικογένειες καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς τα έσοδά του προέρχονταν από τις εισφορές των εργαζομένων (1%) και των εργοδοτών (0,75%). Το κλείσιμο του οργανισμού σηματοδοτεί την διακοπή επιδότησης ενοικίου σε 120.000 οικογένειες και της επιδότησης επιτοκίου σε άλλες 83.000 και φυσικά μαζί με το αυθαίρετο κλείσιμο του οργανισμού έρχεται και η υποβάθμιση του κοινωνικού τουρισμού, ο οποίος εκτός των άλλων έδινε δουλειά σε χιλιάδες ξενοδόχους που μένουν αυτή τη στιγμή στον αέρα, αφού είχαν είδη «κλείσει» τις συμφωνίες τους με τον ΟΕΚ.
Επίσης ο ΟΕΚ υπήρξε φορέας που εξυπηρετούσε χιλιάδες οικονομικά ασθενέστερους συμπατριώτες μας, παρέχοντας τους διευκολύνσεις σε τραπεζικές υπηρεσίες και αγαθά, ιδιαίτερα για την αγορά κατοικίας. Όμως η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ φαίνεται ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες των τραπεζών κι όχι των Ελλήνων, εξ ου κι αποφασίστηκε από την τρόικα η αδικαιολόγητη παύση λειτουργίας του εν λόγω οργανισμού, με σκοπό την δήθεν εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.
Η θέση μας απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα είναι δεδομένη και απαρέγκλιτη. Θεωρούμε απαράδεκτο εν μέσω τέτοιας οικονομικής κρίσης να αφήνονται στο έλεος του Θεού τα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα και να πετιούνται στο δρόμο ελληνικές οικογένειες, για να πάρουν παράταση ζωής οι διεθνείς τράπεζες και οι τοκογλύφοι που τις διοικούν. Η εξυγίανσης της οικονομίας θα έρθει εάν γίνει σωστή εκμετάλλευση των πόρων που αποφέρουν κέρδη κι όχι διαμέσου της οριστικής διάλυσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: