Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ευρωπαίοι εθνικιστές δεν ξεχνούν τον Μίκη Μάντακα

Οι Ιταλοί συναγωνιστές, δεν ξεχνούν τον Μίκη Μάντακα και κάθε χρόνο, διοργανώνουν στη Ρώμη τελετή και πορεία στη μνήμη του, στο σημείο όπου ο Έλληνας πατριώτης έχασε τη ζωή του. Όμως, κι εδώ στην Αθήνα, οι Έλληνες εθνικιστές θυμούνται κάθε χρόνο τη θυσία του Μίκη Μάντακα στο βωμό των ιδανικών της Ευρώπης. Κάθε χρόνο, υπάρχει μάλιστα και ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία με τη γαλανόλευκη στα χέρια, πλαισιώνει την εκδήλωση.
Με τραγούδια πατριωτικά, με τους ανθρώπους του χώρου να πλαισιώνουν τους δύο καλλιτέχνες μας που με χαρά προσφέρθηκαν να πουν μερικά τραγούδια, σε μια εκδήλωση στο χώρο των εκδόσεων «Λόγχη» και «Patria» όλοι διατράνωσαν τη θέλησή τους να συνεχίσουν τους αγώνες μέχρι τη δικαίωση των αρχών της Europa Nostra, της δικής μας Ευρώπης, όπως την οραματίζονται οι
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων στη Ρώμη, έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα πανευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα «η Ευρώπη-έθνος σε διάλυση», με οργανωτή το Movimento Sociale Europeo. Σε αυτό συμμετείχαν αντιπροσωπείες από πολλές χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και ελληνική. Μια συνάντηση που σαν κύριο θέμα της είχε την επίθεση των διεθνών τοκογλύφων εναντίον των εθνών της Ευρώπης.
Εκεί, συζητήθηκε ο συντονισμός των δράσεων των εθνικών κινημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως η διοργάνωση μιας εκδήλωσης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, η οποία θα λάβει χώρα τους επόμενους μήνες στη χώρα μας. Στην εκδήλωση μετείχαν πολλοί εθνικιστικοί φορείς της Ιταλίας, όπως η Forza Nuova και η Fiamma tricolore, κάτι που δείχνει ότι ο Μίκης Μάντακας ενώνει τους Ευρωπαίους εθνικιστές.
Τα ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη του συνεδρίου, μιλώντας φυσικά πολλά από αυτά με απαξιωτικούς όρους όπως «συνάντηση νεοφασιστών» και «μαύρη διεθνής». Αυτό από μόνο του καταδεικνύει και την επιτυχία της εκδήλωσης, αλλά και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη των εθνικιστών προς την Ελλάδα ενοχλεί τους τοκογλύφους και τους απανταχού διεθνιστές.
http://www.elkosmos.gr/politiki/politiki/xoros/10582-2012-02-28-22-53-48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: