Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΚΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ….

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Ένα κράτος φιλήσυχο και μάλλον «ουδέτερο» στις όποιες γεωστρατηγικές και οικονομικές βλέψεις των νεοταξικών οικονομικών όρνεων. Μια χώρα, που διοικείται και διαφεντεύεται από πολιτικούς με αρχές, γενναιότητα και πρωτίστως αγάπη για τον τόπο τους.
Με μια πρωτοφανή κίνηση-ματ, η Ισλανδική Ένωση Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών ανακοίνωσε την διαγραφή των χρεών, ώστε να επανέλθει σταδιακά η αναπτυξιακή αναγέννηση στη χώρα, το αργότερο μέσα σε δύο χρόνια, από την κρίση του 2008, όταν οι τράπεζές της προχώρησαν σε χρεοκοπία για το ποσό των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Όντως τότε, οι τράπεζες της Ισλανδίας έπραξαν το σώφρον: προέβησαν στην διαγραφή των δανείων σε νοικοκυριά που αντιστοιχούσαν στο 13% του ΑΕΠ της χώρας, μειώνοντας το βάρος χρέους για περισσότερο από το ¼ του πληθυσμού της! Μια απόφαση-σταθμός, που κατέστη άκρως επιτυχημένη, καθώς απέδειξε ότι οι χρεοκοπημένες οικονομίες μόνο με την διαγραφή χρεών μπορούν να διασωθούν, κυρίως δε χρεών, που αφορούν σε τόκους από κεφάλαια που έχουν πληρωθεί εις διπλούν ή και τριπλούν, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας.
Δήλωση ενός επικεφαλής οικονομολόγου αναδυόμενων αγορών στην Κοπεγχάγη αναφέρει ότι «… με βεβαιότητα η Ισλανδία κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στη διαγραφή χρέους νοικοκυριών. Η χώρα έκανε ό,τι χρειαζόταν σε μία κρίση, ακολουθώντας τα εγχειρίδια. Οποιοσδήποτε οικονομολόγος θα συμφωνούσε». Τόσο απλά!
Η Ελλάδα ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες να «φεσώσει» τον Ελληνικό Λαό με ένα ακόμα δάνειο, ύψους 130 δισεκατομμυρίων Ευρώ, ώστε το …. σωτήριο έτος 2020 να χρωστά όσα το 2009. Ένα δάνειο, το οποίο, με μαθηματική ακρίβεια, δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ, καθώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της κινεζοποιημένης και οικονομικά αφαιμαγμένης Ελλάδος κυμαίνονται σε 4-7%, η δε ύφεση σε 6,8%!
Διαβάζοντας για τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτήν την μακρινή χώρα του βορείου ημισφαιρίου, την Ισλανδία, κάθε συνειδητοποιημένος και νοήμων Έλληνας πολίτης, άνευ οικονομικών γνώσεων, μπορεί να διαπιστώσει το πασιφανές: Ότι οι ανθέλληνες μνημονιακοί συγκυβερνήτες της Πατρίδος μας, πέραν του ότι μας εμπαίζουν θρασύτατα, μετατρέποντάς μας, παγκοσμίως, σε διαπομπευόμενο πειραματόζωο, μας θυσιάζουν στον βωμό των διεθνών τοκογλύφων και των αμερικανοσιωνιστικών τραπεζικών κυκλωμάτων.
Λύση, λοιπόν, δεν αποτελεί η σύναψη εξοντωτικών και έξωθεν προερχόμενων, με εσκεμμένως υπέρογκα τοκοχρεωλύσια, δανείων. Λύση είναι η απόταξη της αμερικανοσιωνιστικής θηλιάς, η απομάκρυνση της εγχώριας ξενόδουλης φάρας των τυχάρπαστων πολιτικάντηδων, και η άμεση καταγγελία των, αντισυνταγματικά, ψηφισμένων μνημονίων. Λύση είναι η άρνηση της αποπληρωμής των, αγνώστου προελεύσεως, δανείων, λύση είναι η εσκεμμένη χρεωκοπία.
Μια χρεωκοπία, η οποία στην πραγματικότητα θα «χρεοκοπήσει» και θα «αδειάσει» όσους μας αποκρύβουν ότι το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα των 1.8 δις. ευρώ του 2ου εξαμήνου του 2011 δύναται να καλύψει τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Όσους θέλουν να μας πείσουν ότι θα έρθει η συντέλεια της Ελλάδος, στην περίπτωση μιας πιθανής χρεωκοπίας. Μήπως, γιατί σε αυτήν την περίπτωση, δεν θα αποπληρωθούν ποτέ τα τοκοχρεολύσια και οι τόκοι των επιτοκίων των τραπεζών προς τους νταβατζήδες μας, τους αφεντάδες της σιωνιστικής μαφίας; Μήπως, γιατί τότε τα εποφθαλμιούντα όρνεα της εθνοκτόνας παγκόσμιας διακυβέρνησης, οι διεθνείς δυνάστες μας, δεν θα είναι σε θέση να «καταληστεύσουν» τον εθνικό ορυκτό πλούτο και τα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Πατρίδος μας; Σαφή και εύλογα ερωτήματα, αλλά το «παιχνίδι» είναι στημένο.
http://xryshaygh.wordpress.com/2012/02/22/%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%cf%87%cf%81%ce%b5%cf%89%ce%ba%ce%bf%cf%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια: