Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

120.000 Έλληνες πολιτες θέλουν να πάρουν τουρκική υπηκοότητα;

Με τις προκλητικές αυτές δηλώσεις ο Ekrem Erdem, ένας από τους αντιπροέδρους του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ της Τουρκίας, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη γείτονα χώρα.
«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εδώ, στην Κωνσταντινούπολη, και έφυγαν. Τώρα επιθυμούν να γυρίσουν πίσω και αυτό επειδή είναι το ΑΚΡ στην εξουσία. Διότι εδώ όλοι οι πολίτες είναι ίσοι», ισχυρίστηκε ο κ. Erdem σχολιάζοντας την επιθυμία δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων να λάβουν την τουρκική υπηκοότητα.
Μάλιστα, θέλοντας να επιχειρηματολογήσει για το συγκεκριμένο ισχυρισμό του, τόνισε σε ομιλία του ότι οι τουρκικές επιτυχίες στην οικονομία και η καλπάζουσα ανάπτυξη του «τουρκικού θαύματος» σε τομείς όπως της υγείας, της διπλωματίας, της οικονομίας και εν γένει της κοινωνικής πολιτικής, «έχουν μετατρέψει τη χώρα σε παγκόσμιο πρότυπο».
Όσο για το πώς προέκυψε το όλο θέμα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως κάποιος πολίτης ελληνικής καταγωγής του είπε ότι αυτήν τη στιγμή 120.000 Έλληνες πολίτες επιθυμούν να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα...
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/10453-120000-------.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: