Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Έρχονται νέα μέτρα τον Ιούνιο...πολύ δύσκολα μέτρα!"

Ο κ. Παντελής Καψής δεν είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) η οποία έχουν ανακοινώσει οτι θα λήξει τον Απρίλη;; Τότε πως προανάγγελει τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης;;

Δύο τινά συμβαίνουν:
1. Η' αυτή η κυβέρνηση θα παρατείνει και άλλο, εντελώς αντισυνταγματικά τον βίο της ή
2. Έχουν ήδη σχεδιάσει και αποφασίσει τα νέα μέτρα με την καινούργια συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), εαν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα.

Η εκτίμηση μας είναι οτι θα συμβεί το δεύτερο.

Πριν καλά καλά λοιπόν, τεθούν σε ισχύ τα πολύ σκληρά μέτρα που επέβαλε η παρούσα συγκυβέρνηση, ίσως τα σκληρότερα μέτρα από καταβολής του ελληνικού κράτους, τώρα έρχονται να μας πουν ότι τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα και μάλιστα πολύ δύσκολα.

Ο πρώην δημοσιογράφος, αδελφός του "Γερμανού" Μανώλη Καψή και διευθυντής των Νέων και του Βήματος, που κατακεραύνωνε τα μέτρα λιτότητας στο παρελθόν, ανέλαβε τώρα το ρόλο του αγγελιοφόρου κακών ειδήσεων.

Μιλώντας στο Mega o Παντελής Καψής είπε για τα μέτρα: «Τα μέτρα του Ιουνίου δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα» ενώ υποστήριξε ότι «τα πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο δεν είναι καμία κεραμίδα».

Είπε επίσης ότι «θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περασει στα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση», συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».

Το παράξενο σε όλα αυτά, είναι οτι υπάρχει ακόμη ενα αξιόλογο ποσοστό Έλληνων που πιστεύουν οτι αυτά τα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα απο την μεταπολίτευση και μετά, θεωρούν οτι είναι ικανά για να μας σώσουν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/02/blog-post_1551.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: