Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Καταργούν δύο Στρατιές κατ’ εντολή των τοκογλύφων!

Απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης, καθ’ υπόδειξιν της τρόϊκας, ανέλαβε να εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ, για την … δήθεν αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού. Μια απόφαση που αφήνει κυριολεκτικά ακάλυπτο και στρατιωτικά απροστάτευτο ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου ενώ ανάλογες αποφάσεις ετοιμάζονται για την Αεροπορία και το Ναυτικό.
Συγκεκριμένα, το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο της 17 Οκτωβρίου 2011, που εστάλη στα επιτελεία, ενημερώνει και προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α’ Σώματος Στρατού και τη διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR), το οποίο ούτως ή άλλως λειτουργεί ως Στρατηγείο του ΝΑΤΟ. Οι προτάσεις αυτές πρέπει να περάσουν μέχρι 24 Οκτωβρίου από το ΣΑΓΕ και μέχρι  31 Οκτωβρίου από το ΣΑΜ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Στρατός μας δεν θα διαθέτει επιχειρησιακό Στρατηγείο, αφού θεωρείται ως πρακτικά αδύνατο να διοικείται από το Δ΄ Σώμα και την ΑΣΔΕΝ.
Στο μεταξύ, η πρόταση του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει και την σύνταξη μελέτης για την κατάργηση του Β’ Σώματος Στρατού, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση της ιστορικής 8ης Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα, αφήνοντας μόνο την 5η Μεραρχία Πεζικού να διοικεί ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου και της Αν. Μακεδονίας.
Να σημειωθεί, ότι το καταργούμενο Α’ ΣΣ έχει ως αποστολή όχι μόνο την προστασία των συνόρων από τους εποφθαλμιούντες τα εδάφη μας στα βόρεια σύνορα, αλλά και την προστασία από αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ενεργειακού κέντρου της Ελλάδος, στην Δυτική Μακεδονία, γεγονός που θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική και …εσκεμμένη αποδυνάμωση της στρατιωτικής διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας!
Στο πλήρως διαλελυμένο Γραικυλιστάν, με τους δολιοφθορείς, των εθνικών μας συμφερόντων, πολιτικάντηδες και τους άνωθεν κατευθυνόμενους μνημονιακούς «εθνοπατέρες» του Ελληνικού Κ(υ)νοβουλίου, οι αποφάσεις αυτές δεν είναι διόλου τυχαίες, την ίδια στιγμή που ο αιώνιος εχθρός μας και άσπονδη σύμμαχος των απανταχού αμερικανοσιωνιστών, Τουρκία, ορεγόμενη μονίμως και προκλητικώς τα θαλάσσια, υποθαλάσσια και χερσαία εδάφη της πατρίδος μας, ανασυγκροτεί, εκπαιδεύει, επανδρώνει και επενδύει εκατομμύρια ευρώ για την θωράκιση και ισχυροποίηση της στρατιωτικής της υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: